nealena

Linnéa och Lenas blogg om vanliga, roliga, tråkiga saker som händer varje dag!

Ni måste se...

Kategori: Linnéa

...Tim Testar. Så himla roligt! Haha

Måndag e rätt ok, faktiskt!

Kategori: Lena

Helgen gick fort. Aron var hemma efter ett tvåveckorspass i lumpen. Han har blivit "stor" nu. Ringer inte så ofta men det är ett bra tecken tror jag.
Dom har kul i lumpen och han är alltid på gott humör när han skall åka tillbaka på söndag eftermiddag. Skönt att slippa oroa sig.
Det är mycket på jobbet nu. Dagarna flyger fram och snart är det 1:a advent. Skall göra en djupdykning i källaren efter adventsljusstakarna denna veckan.
Hallen har blivit så fin igen nu äntligen. P-A, min nya snickarhjälte var här förra veckan och satte upp källardörren. Den har varit nere sedan i somras när vi inte fick ner bergvärmen i källaren. Nu skall jag bara få tummen ur och sätta upp dörrfoder. Det blir nån dag snart. Innan jul hade jag tänkt!
Tittade efter gamla klasskamrater på Stayfriends häromsistens. Hittade ett gammalt klasskort från 7:an. Mitt sista år i Järnbrottsskolan innan vi flyttade till Onsala. Vi snackar början av 70-talet!


Jag sitter längst ut till höger på 2:a raden. Nina, min bästis sitter bakom. Ett av husen som skymtar bakom oss bodde vi i. Man blir ju alldeles nostalgisk.

Måndag

Kategori: Linnéa

Kom nyss hem. Var på jobbet till 3 sen stack jag å klippte mig hos min favvofrisör Rebecka! Björn hade nämligen bokat klipptid hos henne för flera veckor sen men så kunde inte han för han skulle han jobba över idag så då passade jag på =)
På spårvagnen hem dundrade poliser in å hämtade en kille som va helt drogpåverkad så d tog lite extra tid att komma hem. Nu när jag kom hem fick jag plötsligt världens huvudvärk. Tog två alvedon så hoppas d går över snart...
Strax blir d att krypa ner i soffan å kolla Dexter och Californication. Eller strax å strax, d kan ta en stund för Björn sitter å spelar så d kan ju ta sin lilla tid... hehehe

London - Dag 4

Kategori: Linnéa

Sista dagen i London. Ann och David skulle jobba så vi hade en dag för oss själva att snurra runt i "lilla London"!



Här bor Ann och David. Kilburn heter stället!



Massa roliga butiker. Lite shopping blev det allt!



Nöjd Néa!



Tog en liten shoppingpaus på vår favvopub!



Hälsade på Ann på jobbet. Cloth House heter tygbutiken där hon är butikschef. Här är hemsidan om ni vill kolla!
www.clothhouse.com vi hittade tyg där som vi ska göra köksgardiner av till vårt nya hus!

London - Dag 3

Kategori: Linnéa



Abbey Road!



Samma övergångsställe beatles gick över...



Visst e vi lika!



Inte den bästa bilden men ville bara visa den nya korsningen vid oxford circus. Katastrof!! Alla ska korsa vägen samtidigt från alla håll! haha det va inte lätt på 30 sekunder!



Ann och Björn! Här är vi på en resturang som har världens största hamburgare. Orkade knappt äta halva min...



Det var här jag lärde mig att göra cupcakes!

Typiskt

Kategori: Linnéa

Nu har jag gått å överansträngt handen så den svullnade upp och gjorde jätteont på jobbet. Jag som skulle jobba övertid å tjäna massa pengar hela denna veckan. Men nej, fick åka hem å vila handen. Men ska ändå till jobbet imorgon å försöka jobba. Mamma gav mig lite tips på hur jag ska få bort det så jag hoppas att det funkar!

Jaja nu ska jag nog inte skriva så mycket mer, då blir väl den ännu sämre...

Lägger upp lite mer bilder från London nu i alla fall!

Jobb

Kategori: Linnéa

Hejsan!

Är hemma hos mamma å hälsar på eller jag är mest här för att jag har jobbat över å orkar inte åka hela vägen hem för att sova. Vi har i alla fall ätit god mat å gott en rejäl sväng i kba skogen!

Ska försöka lägga upp lite mer bilder från London imorgon om jag inte kommer hem för sent.

Ska gå å nana nu!

Kul söndag!

Kategori: Lena

Vi hade bestämt att Linnéa skulle komma en sväng och hälsa på hemma hos mig idag! Jag tänkte att försöka hinna lägga spår till Bonita och åka till graven och fixa lite. Det gick väl sådär.. Jag stod på kyrkogården i Onsala när Linnéa ringde från stationen. Hon gick till Kungsmässan en stund medan jag gjorde klart och åkte och spårade med Bonita.


Det blev väl ganska bra?

När jag hämtat Linnéa åkte vi hem och fikade. Hon hade köpt gott bröd och pålägg. Och så hade hon med sina mumsiga muffinsar! Jag åt så jag höll på att spricka som vanligt! Det var jättegott! Vi satt och pratade en stund och brände lite bilder på en dvd. Men sedan var vi tvungna att röra på oss. Vi e ganska rastlösa av oss. Efter lite dividerande bestämde vi oss för att åka till huset som Linnéa och Björn snart skall flytta till för att se oss om i trädgården lite grann. Vi tittade efter rabatter och vilka blommor som redan fanns där. Vi hittade rosor och björnbärssnår och det gillade Linnéa. Fräckt att kunna plocka björnbär på tomten! Vi gick en runda med hundarna i skogen och hittade flera fina stigar som vi prövade. Jag skall gå där imorgon igen på lunchen!
Sedan var det dags för Linnéa att åka hem igen! Det var en riktigt trevlig dag!

London - Dag 2

Kategori: Linnéa

Andra dagen begav vi oss till marknaden i Notting Hill.







Fina pubar har dom!



Björns syster Ann och hennes sambo David!



Royal Albert Hall



Harrods!



Inne på Harrods fanns en hel våning full med julsaker!

Mer kort kommer imorgon!

London - Dag 1

Kategori: Linnéa

Förra fredagen åkte vi till London! Här e lite bilder från Dag 1:




Oxford Circus



Carnaby Street



Big Ben



The Eye



The Eye, Big Ben och Néa



Björn och Néa


Cupcakes!

Kategori: Linnéa

Hej!

Idag har jag varit hos mamma. Vi har fikat och vart å kollat vid huset som jag så gärna vill flytta till NU!!!!!!
Jag bjöd mamma på mina hembakade cupcakes. Hon tyckte dom va goa så här lägger jag upp receptet!

Ingredienser för Grundrecept:
Ca 12 st.

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

Sätt gärna formarna i en muffinsplåt när du bakar. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins! Det misstaget gjorde jag...

Frosting:

Ingredienser:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Gör så här:

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

Vispa i Philadelphiaosten.

Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor

Så här blev mina!



Böcker jag vill ha i min bokhylla!

Kategori: Linnéa




 

           

Hej!

Kategori: Linnéa

Nu e det en vecka sen vi va i London. Längtar tillbaka!!!! Det va hur kul som helst! Berättar mer när jag har fixat in bilderna på datan. (hittar inte sladden till kameran och kortläsaren på datan funkar inte).

Nu står en köttgryta på spisen och jag ska baka cupcakes! jag bakade det med Björns syster i London å det var jätteroligt och gott!

Ha en trevlig kväll!

God morgon!

Kategori: Linnéa

Shit så här tidigt har jag aldrig bloggat förut!
Håller på att fixa d sista. Blir alltid så nervös att jag glömt nåt men d viktigaste e ju att man har med sig PASS, PENGAR och ett GOTT HUMÖR! =)

Ha en trevlig helg! Det ska i alla fall jag ha!

Bye bye Sweden!

London, Here we come!

Kategori: Linnéa

Imorgon drar vi! 07.15 går planet från Landvetter. Pappa hämtar oss vi halv 6. Måste gå upp ännu tidigare än vanligt. Blää! Men d ska bli sååå roligt!
Nu lyssnar jag på lite musik å packar det sista! Försöker ringa mamma men on vägrar svara. Hehe Hon e antagligen å tränar hundarna. Försöker lite senare.

Vi ska hälsa på Björns syster Ann i London. Vi kommer komma fram jättetidigt på morgonen å på fredag så jobbar ju hon så vi kommer ha hela dagen att snurra runt i London själva! hehe får se hur d går!.
Pundet är ju väldigt lågt nu oxå så man kanske kan shoppa lite grann oxå! Hihi

Nä nu måste jag fortsätta packa men vi ses när jag kommer hem. Tar med kameran så d kanske blir lite bilder å visa!

Hej so long!

Hej hopp!

Kategori: Lena

Gör ett litet kort inlägg för tiden är lite knapp idag!
Gunilla, Björn och syster Inger fyllde år i söndags. Det var kalas hela dagen. Farmor Gunilla fyllde 65 och dit skulle vi alla! Jag och Aron hämtade upp Linnéa och Björn i stan. Undra hur många gånger till man kommer att åka dit innan dom flyttat! Det tänker jag på varje gång jag är där nu!
Sedan åkte vi till Jörlanda. Där var mycket folk! Bilder från kalaset finns på min fotohemsida! Se länk nere till vänster på sidan!
Gunilla gör världens godaste ost och skinkpaj! Jag åt så att jag storknade! Sedan blev det äggost, frukt och kex och tårta! Snacka om kalas!


Hemma hos farmor Gunilla på födelsedagskalas!



Vi var tvugna att åka vid 5-tiden för IFK-AIK var slut och det var värsta folkmassorna runt hela stationen! Aron skulle tillbaka till Motala och lumpen. Så Paul och Helén fick köra hem Björn och Linnéa och jag och Aron tuffade iväg till stan. Bråkigt och stökigt med både folk och trafik var det när vi närmade oss stationen. Men vi kom fram till slut. Det tog ganska lång tid innan jag kom hem!
Lite bråttom hade jag. Jag skulle hem till Inger en stund på kalas också! Dessutom hade hundarna varit ensamma hemma flera timmar så vi åkte till Kungsbackaskogen och gick ett varv.

Hemma hos Inger var det också fullt med folk! Kim, Yvonne, mamma, Malin med pojkvän, Sophie, Kalle och Erik. Där blev det mera tårta och en massa trevligt snack!

Nu skall jag åka på kalas igen!Idag fyller pappa år!
Jag och Inger skall åka och gratulera honom.
Hur det var där berättar jag nästa inlägg! Möjligen berättar jag också om i söndags när jag blev stoppad av polisen. Får se..

Oj, det blev ju inte så kort inlägg!