nealena

Linnéa och Lenas blogg om vanliga, roliga, tråkiga saker som händer varje dag!

Härlig söndag!

Kategori: Linnéa

Idag är en bra dag! Mamma ringde mig vid 9 å frågade om jag ville gå en promenad vid Tjolöholm, så det gjorde vi. Det va en mysig promenad med massa korttagning å träning för benen. Det va hög snö överallt. hehe!!

När jag kom hem var jag tvungen å prova min födelsedags present som jag fick av pappa, farmor och Martin igår när jag hade kalas!


Min Crosstrainer!

Jag crosstrainade eller vad man säger i en timma förut med hög musik! Den e grym!!!

Fick även andra fina grejer igår...

Ed Hardy förkläde, grytlapp och vante. Även en fin grillbok som kommer användas mycket till sommarn!
Tack Nasim!


Av Leo och Carina fick jag dessa söta grytlappar och rosbakform! Måste användas snart!! TACK!!


En jättefiun Ljusstake fick jag av familjen Jernberg! =)

Av mormor fick jag presentkort på jysk! Jippie!!
Morfar och Margaretha fick jag reflexer. Kan man ha användning för när man bor på landet!

Fick även ett jättefint Snö Of Sweden halsband av pappa!

Blev en mycket trevlig dag igår! Tack Allesammans!!!

Nu sitter jag här och badar fotbad framför brasan!

Ha en fortsatt trevlig söndag!



Kalas!

Kategori: Lena

Idag har vi varit hemma hos Linnéa och Björn! Linnéa hade kalas och det var himla trevligt! Mycket glada människor och goda kakor! Och så några kort förstås!


E bilderna för små så klicka på bilden..

Bomb

Kategori: Lena

Läste på GP precis innan jag åkte hem att ett bombdrama utspelade sig på Kungsmässan. Tänkte inte mer på det men när jag kom till stationen fick jag vända och åka hem genom stan istället. Det var avspärrat med polisbilar med blåljus överallt.



Det knäppa vädret har fortsatt och dagen har bjudit på snökaos på förmiddagen och regn och plusgrader på eftermiddagen. Tog en macka och gav hundarna mat och eftersom katterna var inne kunde hundarna och jag gå en långpromenad hemifrån utan att behöva ta bilen först.
Promenerade förbi Kungsmässan för att se om något hände där. Fortfarande polisbilar med blåljus över allt men ingen aktivitet som jag kunde se. En del folk stod och tittade på avstånd. Vi gick till Kungsbackaskogen, hundarna och jag. Där var tomt och tyst bortsett från en tjej med en italiensk whippet tror jag det var med rock! Riktigt söt var den! Hundarna reagerade inte - undra om dom ens trodde det var en hund så liten som den var! Ett jädrans tempo hade dom i alla fall och trots att vi gick ganska raskt försvann dom framför oss bort i skogen ganska omgående. Vi går halva slingan - sedan brukar vi gå in i skogen. Där kan hundarna gå lösa utan att störa någon och det gillar dom. Bus i snön är populärt! En annan får ju lite motion eftersom man e ensam om att gå den vägen får man pulsa fram. Så småningom kom vi fram till vattentornet och det är skottat igen - puh!

När vi kom hem träffade vi grannen som har köpt en lagotto-pojke. Han heter Tippen och är 7 månader. Han lade på en tvärnit och vägrade gå en enda meter. Jag satte de Sexy och Bonita i bilen och Meja fick träffa Tippen. Dom fann varann genast och hade jättekul.
På håll kunde vi fortfarande se blåljusen från polisbilarna trots att det gått flera timmar.
När vi sedan kom in var vi alla lite nöjda och trötta. Jag käkade lite och satte på kaffe som jag inte hann dricka för jag somnade som en sten..

Carpe Diem...

Kategori: Linnéa

Fick ett till paket idag... <3

Va e d för en dag...

Kategori: Linnéa

Linnéas födelsedag! 24 februari föddes jag och då var det skottdag. Men sedan 1996 ändrade dom skottdagen till den 29 februari istället. schysst, nu kommer jag aldrig bli mer än 3 år. Hahahahaha men om det skulle vart som när jag föddes så fyller jag idag alltså 22 gamla år! =)

Idag har vart en helt underbara dag. Alla har vart så snälla å glada idag. Jag har till och med fått presenter!!!
När jag kom till jobbet står min arbetskamrat Robin där med ett paket i handen! Han e la för söt!


System of a down tröja från Robin!

Sen ringde mamma å sa att hon va på väg förbi mitt jobb och ville ge mig en födelsedagskram. Men så hade hon med sig en STOR present till mig!!!


Ett fotbad av mamma! Jippie!

Mamma hämtade mig på jobbet när jag slutat. Vi åkte förbi Willys å hämtade upp Björn som hade handlat lite god mat som han ska fixa till mig ikväll! Man kan ju säga att man saknar Mammas gamla bil. Vi fick sitta i framsättet å knö. hehehe

När vi kom hem fick jag blommor och hjärtkakor!


I vanliga kakor brukar det ju innehålla spår av nötter men i mina kakor var det nåt annat...



Ha en bra kväll. Det ska jag ha!

Iskall promenad!

Kategori: Linnéa

Nu har jag å mamma varit ute på en promenad med hundarna. Det va iskallt!!! Även fast solen var framme å värmde lite. Vi såg en bil som var helt insnöad. Man såg ingenting av bilen, bara formen av den. hehe. Jag tog en bild på den men hittar inte sladden till kameran nu så ni får se den senare. Tog även några fina bilder på hundarna som ni får se sen!

Vi bestämde att skulle vi åka till lamp outleten idag igen å d var öppet idag men vi var tio minuter för tidiga så vi åkte till ica maxi innan å köpte semlor. Där hittade jag lite roliga böcker jag skulle vilja ha. Men då påminde mamma mig att bokrean börjar snart. Till och med på min födelsedag! Så man får nog vänta med att shoppa böcker tills på onsdag!

Sen åkte vi hem och glömde åka till lampaffären... hmm... minnet är bra men kort!

Nu har all post hittat hem också. Vi har fått hur mycket erbjudanden, rabatter och gratis grejer som helst. Allt från gratis glödlampor, tårtor och kaffe till gratis tandläkarundersökning! Grymt!! hehehe
Så nu blir det ut å shoppa!

Nu ska jag käka semla! Första för i år! MUMS! Sen ska jag ut å skotta, igen...

... Och mamma, vänster på franska va gauche =)

Insnöad

Kategori: Lena

Dörren gick knappt att öppna imorse när jag skulle gå ut med hundarna. Och när jag fått "knött" upp den fick jag inte igen den. J--ra snö! Hundarna tycker att det är toppen och flyger fram. Katterna vägrar att gå ut och jag förstår dom. Jag fick backa in bilen flera gånger igår. Det var så mycket snö på uppfarten att den bara fastnade. Och när dom skottar gatan blir det en stor vall framför min uppfart.Det blir för Aron att skotta idag. Skall försöka återkomma med blider på det senare.

Vi hade en trevlig eftermiddag i affärerna igår eftermiddag, Carina, Linnéa och jag. Först var vi hemma hos Carina och fikade. Carina har blivit värsta storbakaren och det bjöds på nybakat bröd, annorlunda mandelkubbar där mandeln var utbytt till kardemumma. Strunt samma dom var megagoda. Sedan var det jättegod kladdkaka med vaniljglass och proppmätt blev man som vanligt! Vi skrev lite papper så nu har jag köpt deras Audi. Jag har alltså bil igen!


Typ så här ser den ut!

Sedan åkte vi till Freeport - nä det gjorde vi inte men till affärer på det industriområdet som jag inte vet vad det heter kom jag på nu.
Linnéa hittade svarta gardiner med kinesiska tecken på. Likadana som Aron har påslakan. Så nu ska det bli draperier äntligen till honom!
Sedan drog vi vidare till Kungsmässan. Det var ett tag sedan jag gick i affärer. Det var riktigt kul i alla fall. Inte så mycket folk som vi trodde tack vare all snön.



Jag fick en nyckelring i form av "My little pony" - inte riktigt som på bilden. Min är mer som ett mjukisdjur men med en cool effekt. När man klämmer på sadeln gnäggar och frustar den! Hahahaha! Tack Carina!

Trevlig Lördag...

Kategori: Linnéa

...trots massa snö. Igår va d ju helt sjukt va mycket det snöade. Kom knappt utanför dörren... men jag skottade mig ut. Mamma kom å hämtade mig och så åkte vi till leo och Carina å fikade. Mums va god kladdkaka! =)

Efter det så bestämde vi att åka ut en sväng å gå i affärer. Vi tänkte att det är nog inte så många som är i affären en sån här dag, å d va det faktiskt inte!
Först drog vi en sväng till jysk. Där hittade Carina en jättefin byrå som hon ska ha i badrummet.

Sedan drog vi vidare till en lamp outlet precis brevid jysk men den va stängd pga. väder. haha så vi åkte till elgiganten istället. Där hittade jag två jättefina iphone skydd till min å Björns mobil. Men när jag kom hem så hade jag köpt fel... Dom passade bara på Ipod touch... Blä också. Hoppas dom går att byta för vi har ingen nytta av dom.
Tillsist stack vi till Kungsmässan. Vi var inne i kitchen store å kollade på fina kitchen aid prylar.



VILL HA!!! Carina har en jättefin rosa!

Vi var också inne på indiska, men den indiska i stan är mycket större å roligare. Hemtex fanns fina grejer i. Sen var vi i en butik som jag älskar, Raglady! Skulle kunna köpa allt i den affären om jag var miljonär... Hittade ett par jättefina , eller ja mamma hittade, beiga boots med nitar å kedjor på. Var hur fina som helst! På rea också! Så funderar på att köpa dom i veckan om dom finns kvar!
Vi gick förbi Kappahl å då ser mamma en skitsnygg jeansjacka som jag var tvungen å prova å den satt som en smäck! Hur fin som helst. Den va jag ju tvungen å köpa. Fick även en grön kläning av mamma som passar jättebra att ha under jeansjackan. Och med dom beiga bootsen jag kanske ska köpa så hade det blivit en perfekt vårlook!

ÅÅÅÅÅÅHH Vill ha vår NU!!!

Vinter

Kategori: Lena

Snöade igår - igen och det skall bli mer imorgon. Blä. Men det är varmare just nu. Vi var ute i Kungsbackaskogen idag, Ki, Pia och jag. Pia har fått en ny perro och den har inte haft det så lätt. Så det var promenad med miljöträning för oss alla. Men det är ingen som är bättre än att det kan behöva tränas för någon av våra hundar. Det blev ett par timmar i skogen till slut ändå och det kändes skönt när vi kom hem.

Imorgon skall jag gå till optikern för att skaffa glasögon. Jag ser inte vad det står på hastighetsmätaren längre så det är väl dags!
Hoppas dom har "Dame Edna" brillor. Det tror jag att jag skulle passa bra i! Haha!



Nu ska jag sätta mej och kolla på OS en stund! Man kan ju alltid somna till lite curling eller nåt!

Seg Måndag!

Kategori: Linnéa

Idag har vart en seg dag. Längtar redan till fredag å helg... nu väntar massa övertidsarbete flera veckor framöver... men man ska väl vara glad för det!

Mamma hämtade mig på jobbet idag. Av ren vanesak letar man juh efter mammas gamla bil å så e den inte där. sorgligt...

 
Hoppas inte du blir alltför ledsen mamma när jag lägger upp en bild på bilen.. =/

I alla fall, sedan åkte jag å mamma å slängde hennes gamla soffa. Den vägde inte lite men så starka som vi är så klarade vi det galant! hehe

Imorgon e det semledagen! Mums!!! Kommer ihåg att det va semledagen på min födelsedag förra året men inte detta =)

Ska ni äta semlor imon??




Ledsna hjärtans dag.

Kategori: Lena

Min bil pajade igår. Bigtime. Den havererade totalt när vi var på väg för att hämta hundarna som varit hos Leo och Carina igår. Den låt nåt hemskt en sisådär 20 sekunder och sen var det stopp.
Jag fick ringa Leo och han hämtade oss. Sedan fick vi låna en av deras bilar för att ta oss hem. Jag ringde bärgaren och han lovade att komma nästa morgon och hämta den. Men polisen ringde efter en timma så jag ringde bärgaren igen. Det slutade med att bärgaren hämtade bilen redan igår kväll.



Idag när jag vaknade insåg jag att jag verkligen inte hade min gamla bil kvar längre. Snyft!
Det var väldigt tråkigt. men det var väl dags, antar jag. Jag har pratat om ny bil länge nu så nu blir det av!
Imorgon skall jag sluta deppa.
Jag och Aron promenerade till tåget idag. Han var också nöjd med lördagen och tyckte det var kul att vi varit där och hälsat på!
Han kommer hem på fredag igen. Sedan blir han borta några veckor. Dom skall till Stockholm och vakta slottet!

Dumma hackspett!

Kategori: Linnéa

Igår var en mycket rolig dag! Det var kul att se hur dom har det där på kvarn! Det var roligt att få test hålla vapnen å hoppa i pansarvagnarna =) Shit att dom orkar springa runt med så tunga vapen. Ett jag höll i vägde ju nästan tolv kilo. Men jag är nog lite svag å dom har nog tränat upp sig. hehe!

Idag vaknade jag av att en hackspett stod å hackade för fullt å han slutade juh aldrig. Efter en halvtimma klarade jag inte att lyssna på det längre så jag gick upp. Nu ska jag käka frukost!

Ha en trevlig alla hjärtans dag!

På besök hos Aron i Kvarn!

Kategori: Lena

Idag har vi varit på besök hos Aron i lumpen, jag, Linnéa, Björn och pappa Paul!. En jätterolig dag hade vi där. Här är en hel massa bilder att titta på!
Och alla hade kul som väl framgår av bilderna! Det hela avslutades med ett stort anfall som vi filmade.



Vill du se bilderna i större storlek? Klicka då på bilden så öppnas sidan, med alla foton i ett nytt fönster!

Carina och leo tog hand om hundarna och Rigmor här hemma passade katterna så att dom fick komma ut!
När vi var nästan hemma så pajade bilen. Antagligen för gott.  Typiskt. Och Leo och Carina lånade ut sin ena bil som dom snälla människor dom är. Så jag har bestämt mej för att försöka inte bli galen på bilen utan att njuta av den härliga dagen och ta itu med bilen imorgon.

Snabb vecka!

Kategori: Linnéa

Denna veckan har ju gått hur snabbt som helst! Det e juh redan fredag imon. Gött!!!
I veckan har det inte vart nån övertid så det har vart skönt! Har tränat varje dag efter jobbet förutom idag. Behövde lite vila känner jag. Men imon e d spinning med Mag! =) Det e så skönt å komma hem en fredag å känna att man kan slänga sig i soffan med gott samvete. Men d e inte länge jag brukar hålla mig vaken på fredagkvällar... Hahaha men imon gör d inget om jag somnar tidigt för vi ska juh ändå upp så tidigt på lördag. Jag, mamma, pappa och Björn ska åka upp till Motala där Aron ligger i lumpen å hälsa på. Dom har beskösdag då, så då får man vara med å ser hur dom har det. Ska bli skoj! Men som sagt d blir tidig uppgång. Klockan 09.00 ska vi vara där... Gött att man kan sova i bilen!

Nä nu får jag nog gå å hjälpa björn lite. Han målar hallen för fullt!

Kebab!

Kategori: Lena

Vi träffades halv 5 idag på Tjolöholm, Catharina och jag och våra hundar. Vi var alldeles ensamma! Inte en enda bil eller en enda människa på hela stället! Det händer inte ofta! Vi gick en härlig långrunda i skogen. Snön gjorde att det kändes i ben och ljumskar och vi hade varit ute i mer än 1,5 timmar när vi kom tillbaka till bilarna.

När vi skulle åka hem fick Catharina ringa för hon skulle ha med mat hem till Tim. Pizza ville han ha! Och det slutade med att vi åkte till Marios och käkade pizza och kebab. Jättetrevligt och kul! Jag var nog ganska trött för jag frös jättemycket efter maten. jag slutade inte frysa förrän jag kommit hem och fick slängt i mej en balja kaffe! Härligt!


Här är ett klipp från i somras när vi tränade lydnad utanför mitt hus. Catharina frågade efter det idag!
Här är det Catharina! Tack för idag! Det var kul!

Inte lätt..

Kategori: Lena

På lunchen idag när vi gick ut i skogen för vår vanliga lunchrunda låg det ett dött rådjur alldeles vid våran stig. Det var så sorgligt.. Den var inte så stor, antagligen född i somras. Den hade dukat under för bristen på mat. Usch vad ledsen man blir. Den låg på sidan som om den sov.
Mina snälla jobbarkompisar Martin och Anders bar bort den och lade den under ett träd.

Annars är denna dagen som alla andra i veckan. Jobb, jobb och jobb. Men imorgon skall jag och Catharina och alla hundarna ut och gå en sväng! Det skall bli kul att träffa dem igen. Kanske åker vi till Tjolöholm. Tror att det går att gå där. Nu när det är lite ljusare på kvällen behöver man inte ha så bråttom hem heller!


Catharinas Nemi - Sexys dotter, Bonitas halvsyster och Mejas syster!

Nu har tapeten äntligen kommit upp...

Kategori: Linnéa

... å fint blev d!!!

Gomörra!

Kategori: Linnéa

Nu sitter vi å käkar lite frukost. Söndag, imon e d jobbdags igen. Redan... Blir säkert en lång vecka med massa övertid. Men men man ska inte klaga!

Idag kommer i alla fall Björns mamma och pappa hit å hälsar på. Dom ska hjälpa oss å få upp fondtapeten. Det ska bli kul!

Nä nu ska vi måla klart i hallen!

ha d bra! 

Igår kväll!

Kategori: Lena

Melodifestivalen var verkligen dålig! Tur att du tittade på alla låtarna, jag somnade ju mitt i alltihopa. Det räckte att kolla på snabbrepriserna! Sämst var nog hon Jenny Silver med sin konstiga dräkt och silverarm. Jag hade för mig att hon sjöng riktigt bra..
Brottskod försvunnen var bättre. Jag somnade inte ens! Men riktigt roligt var väl det ni tittade på. Han den killen med sin talande docka. Vad hette han? Just det ja! Jeff Dunhman hette han! Kul, kul, kul!



Tack för maten igår den var supergod!
Nu vaknar Aron vi skall snart äta frukost. Frallor och O'boy! Smulle!

Melodifestivalen

Kategori: Linnéa

Nu sitter jag å mamma i soffan och kollar på melodifestivalen. Hur dåligt som helst!! Inte en ända bra låt. Värdelöst.
Aron å Björn sitter i datarummet å verkar ha d kul! Vi har i alla fall käkat flygande Jacob idag. Det va längesen och jättegott!

Nu e melodifestivalen äntligen slut. Hoppas brottskod försvunnen e bättre =P hehe

God morgon!

Kategori: Lena

Vad trevligt att bli bjuden på middag! Vi kommer gärna!
Jag har sovit på soffan nästan hela natten (ovanligt!) och några timmar i sängen. Nu är jag uppe igen. Hundarna vill ha sitt så jag skall snart ge mej av på nåt. Får se vad det blir!
Igår kväll var jag i Göteborg på pressvisning av vår monter inför Båtmässan 2010.


Här är Kjell framför våran monter!

Det var mycket folk och tittade och Kjell hade fullt med tänkbara kunder som var jättenyfikna på våra produkter. Jag tog en del kort och det var mat och dryck i montern! Och Kjell var på bästa humör nu när allt kommer igång, äntligen!
Åkte hem vid 8-tiden till Aron som var snäll nog att ta hand om hundarna när tiden var knapp och jag hade bråttom!
Nä, nu skall vi ut en stund! Ha en bra dag!

Äntligen!!!

Kategori: Linnéa

Hej!! Nu har vi äntligen fått igång vårt bredband!!!!!!!!! Så himla skönt!

Just nu håller vi på å fixa lite med huset. Vi målar hallen! kommer bli jättefint! vi var ju i gbg förra helgen å tog hem vår gigantiska garderob, en bit av den ska vi bygga upp i hallen. en med spegeldörrar. kommer bli fint! Om vi orkar å vågar så ska vi även ge oss på fondtapeten i vardagsrummet... hehe vi får la se!



Veckan har vart lång å jobbig. Jobb, jobb å jobb... så nu ska d bli skönt med lite helg!
Ska iväg till gymmet vid 11. sen hem å måla lite. Tänkte kolla med bror & mor om dom vill komma hit på lite middag ikväll. Annars händer inget speciellt, fixa å dona med huset!

Ha en underbar lördag!

På onsdag smäller det!

Kategori: Linnéa

På Onsdag får vi äntligen bredband hit så då kan jag ÄNTLIGEN skriva här i bloggen igen! JIPPIE!!!

Söndag med ändrade planer!!

Kategori: Lena

Söndagen blev ganska händelserik trots att inte så mycket var planerat. Carina fyllde år och jag hade bestämt mej för att åka och fira henne om dom nu skulle vara hemma vill säga. Jag väckte Aron och han ville följa med förstås! Bäst jag ringer Linnea också tänkte jag. Men dom var tvungna att åka till stan och fixa med det sista.
Carina och Leo skulle vara hemma och ingen skulle komma till dem så det passade ju bra om vi kom då!



Denna fantastiska semletårta fick vi på kalaset. Det enda jobbiga med den var att först bjöd hon på hembakat bröd precis urtaget ur ugnen! Vi åt så vi höll på att storkna!
Jag, Carina och hundarna gick en promenad i skogen efter maten och det var nog tur det. Annars hade vi inte behövt ta bilen hem. Det hade bara varit att rulla iväg! Aron och Leo tog en tupplur på soffan under tiden.
Tack för trevligt kalas!


Ojdå, en sommarbild på Texas, Tequila och Meja.

Vi hade tänkt att åka hem och fixa efter kalaset men det blev ändrade planer. Björn och Linnéa hade en jättestor garderob kvar i lägenheten och ingen som kunde köra. Så vi fick snabba oss hem med hundarna. Ta ur buren och lägga ner gallret där bak i bilen. Aron fick göra en snabbpackning och så for vi iväg till Bergsjön för att hämta garderob.
Det var ett riktigt "schabrak" - en stor garderob i vinkel med en hel massa dörrar i glas. Som tur var allt annat klart och jag, Aron, Björn, Linnéa och Björns bror Jens lyckades tillsammans baxa in hela lasset i min (Ibland e det bra att ha stor bil!) Cheva-van. Sedan "knökade" vi ihop oss och åkte för sista gången från Björn och Linnéas lägenhet i Bergsjön. Vi kunde pusta ut efter att ha fixat in alla väggar, hyllor och dörrar i bilen. Medan vi lastade hade det börjat snöa alldeles förfärligt och när vi skulle ut från gården där vi stått parkerade fick jag ta sats för att inte fastna med bilen i snön! Men allt gick vägen som tur var!
Först släppte vi av Jens i stan och sedan Aron på stationen. Han skulle med bussen till Motala och lumpen igen. Efter det blev det plats så att vi kunde sitta normalt i bilen igen.
Vi kom hem till slut och vi lastade av hemma hos Linnéa och Björn i värsta snöstormen.
Sensmoralen blir väl att man skall inte flytta för ofta för det är så jobbigt!


Hoppsan, ett sommarkort till! Jag längtar efter sommar!