nealena

Linnéa och Lenas blogg om vanliga, roliga, tråkiga saker som händer varje dag!

Långhelg...

Kategori: Linnéa

Halloj!

Nu e det söndag igen. Fort det går...



I fredags var jag i alla fall ledig. Jag och pappa var på farfars begravning. Träffade en massa folk som jag typ bara sett när jag var liten men det var ändå rätt trevligt. Det var kul å träffa pappa å vi hade en heldag tillsammans kan man säga! Innan begravningen så var han här å fikade sen stack vi på begravning. Efter det åkte vi till "Skroten" hette d där det fanns en massa tyger å sånt till billigt pris. Efter det åkte vi till Leo o Carina där pappa hämtade en talkbox tror jag det hette lr nåt sånt i alla fall. Leo hade lånat den. (i 19 år) hahaha. Sedan åkte vi till Coop i Kållered. Pappa skulle handla lite mat till kvällen. Å då tänkte jag leta efter den nya Marabou Vinter. Men den fanns inte som vanligt. Vill ju testa den! 



Efter allt slutade d hemma i soffan framför idol.

I lördags va en riktig slapp dag. orkade inte gör så mkt. gick runt i morgonrocken nästan hela dagen...

Så idag då var ju jag, mamma, Aron och mormor på mammas farmor och farfars grav å fixade lite. Sen tog vi en trevlig fika. Efter det stack jag å Aron på stan å kollade på en massa grejer. Var bland annat inne på en parfym butik där vi såg två killar sno en Armani parym. Vakterna kom springande snabbt vill jag lova. hehe. Alexander Rybak som vann Eurovision song contest var på femman å spelade å sjöng. Mycket folk var där alltså. Vi gick runt i flera timmar. Blev riktigt trött i benen. Vid halv 6 lämnade jag Aron som skulle gå till bussen tillbaka till Motala. Jag tog vagnen hem å väl hemma blev jag mottagen med nystekta biffar med klyftpotatis och pepparsås. MUMS! Nu e d snart dags att går å lägga sig i den nybäddade sängen.

Ha d bra!

Söndag i stan!

Kategori: Lena

En riktig regnig söndag är det idag! Jag har nu bytt kläder 3 gånger och allt jag haft på mej är sjöblött!
Vi har varit i stan (Göteborg alltså!) idag, Aron, Linnéa, mamma och jag! Vi skulle åka till Västra kyrkogården för att klippa och fixa med min farmor och farfars grav innan Alla helgonahelgen. Den brukar bli ganska vildvuxen mellan varven så vi kände att det var dags. Min pappa har en gång planterat ett par små söta cypresser och efter ett antal år hade de växt till riktiga monster. För några år sedan var vi så duktiga och sågade ner dem men stubbarna har stått där sedan dess. Vi hade en förhoppning om att de skulle murkna så att vi kunde plocka bort dem någon gång. Annars hade vi varit tvungna att gräva upp hela graven och det hade vi då ingen lust med.
Men idag kunde jag plötsligt bryta loss dem! Så nu är graven fin precis som den skall vara med en rabatt överst! Så nu skall mamma köpa lite granris och lägga på jorden så att det inte blir en massa ogräs så skall jag plantera någon fin blomma där till våren!

Det regnade som sagt och efter vi var klara var jag alldeles genomblöt. Min jacka rann det om och jeansen var helt blöta längs hela ena sidan. Nice!
Vi hoppade in i bilen och började leta efter någonstans att fika. Det hade vi bestämt! Vi fastnade för gamla "Vita Bandet" eller Villa BelPark tror jag det heter nuförtiden.
Det blev kaffe och mumsiga bakelser och en massa prat! Det var längsedan vi satt tillsammans och pratade och jag tror att alla tyckte det var riktigt trevligt!

 
Linnéa, Aron och mamma på fiket!

Aron och Linnéa skulle ut och kolla i affärer ett par timmar innan det är dags för Aron att åka tillbaka till Motala igen. Och antagligen hittade dom något för jag fick just föra över lite pengar till honom för något han skulle köpa.. Undrar vad det kan ha varit för något?


Hej då!  Nu skall vi ut på stan!


Efter att ha kört hem mamma och släppt av Linnéa och Aron åkte jag hem för att gå en sväng med hundarna. Det ösregnade verkligen så det var lika bra att vända i dörren och gå med en gång.
Hundarna bryr sig inte om regn och man får ha skogen för sig själv när det är oväder så vi gick våran lusrunda! Den är jättefin speciellt nu på hösten med alla färger!


Så här ser det ut i början av vår runda!

Nu sitter jag här och har bytt till torra kläder och stannar nog inne resten av dagen. Stoppade en köpepizza i ugnen. Den skall jag äta nu. Men jag skrev så mycket så jag glömde den i ugnen. Så den både ser ut och känns som en knäckemacka! Men det får gå ändå!

Mår bra och har det bra!

Kategori: Lena

Även fast sommaren är slut och hösten har kommit är jag på gott humör! Det känns härligt att må bra och känna sig uppåt. Helt utan anledning är det väl inte för jag har det ganska bra just nu! Om jag skulle lista varför skulle det antagligen se ut så här ungefär!

- Aron trivs i lumpen - man kan sluta oroa sig
- Linnéa och Björn skall flytta till Fjärås - jippii
- Bonita är så duktig när vi tränar - dom andra två e duktiga dom med
- Jag trivs ganska bra ensam - man gör vad man vill när man vill
- Nya arbetsuppgifter utöver det vanliga och det är jättekul - vilken tur man har
- Man har många goda vänner - och dom är bäst - allihopa!

Imorgon skall jag åka och byta däck kl 7. Vill gärna ha det gjort innan det blir vinterväglag. Annars kan jag nog inte komma till jobbet. Sista biten är det nämnligen en lång seg backe. Och så ska jag passa Bibbi, Ki's valp. Jag gör det vissa dagar. Det är inte så betungande - hon ligger i min bil och sover de stackars timmarna som Ki är på jobbet! Sedan brukar vi gå en sväng i skogen innan Bibbi åker hem igen. Meja och Bibbi tycker det är jättekul att springa och busa där!


Bibbi och Meja busar!

Rolig lördag!

Kategori: Lena

Har varit uppe tidigt och varit i Alingsås hela dagen. Bonita och jag har tävlat spår och det gick riktigt bra! Åh, vad kul! Dessutom träffade jag en massa trevliga människor och det gör ju inte saken sämre! Några känningar och några nya bekantskaper.


Min fina Bonita!

Ikväll har huset varit fullt av folk! Aron som är hemma efter en vecka med baskerprov i lumpen! Han var jättestolt när han kom hem med sin nya fina basker!



Björn och Linnéa har också varit här! Vi har ätit våran specialare kycklinggryta och glass med varm chokladsås. Enda lilla orosmomentet har varit Meja som inte riktigt vet var hon skall vara när det är upptaget i alla soffor. Hon vill helst sitta i Björns knä men det går ju inte så bra. Stackars Meja!
Hoppas nu att huset blir precis så underbart som ni tänkt, Björn och Linnéa! Och glöm inte att det blir julkalas hemma hos er! Visst?

Tjo!

Kategori: Linnéa

Hej! Nu va d änna längesen jag skrev nåt här... Men veckan har varit stressig å jobbig men nu e den äntligen över. Inte långt kvar till London nu. Fick ett sms från polisen igår. Shit va rädd jag blev. Vad hade jag nu gjort tänkte jag? Men d va juh bara mitt pass som va klart! hahahaha

Nu e d klart! Nu sticker vi från Bergsjön!!! Jippie! Vi ska hyra ett STORT hus i Hanhals. Det kan bli hur mysigt som helst! LÄNGTAR!!!! Vi kommer få värsta coola badrummet med bastu! Där inne kommer jag att bo =P
Ska bli så kul å inreda ett helt hus! Nu blir d till att kolla tapeter, färg, golv, gardiner å massa annat skoj! Nytt kök blir d också!



Huset



Sovrum



Bastu



Badrum

Idag så vet jag inte riktigt vad som händer. Ta d lugnt, kolla lite serier å bara ha d gött! Fast senare i eftermiddag/kväll så kommer mamma förbi å hämtar upp hos. Vi ska hem till mamma å Aron å ha en liten myskväll! Ska bli kul å träffa Aron nu efter 2 veckor! Han fick ju åka hem med sin uniform igår. Synd att jag missade det men får se den på söndag när han åker tillbaka istället.

Ha en trevlig dag!

Höstigt värre!

Kategori: Lena

Nu är det verkligen höst. Lite småkallt och röda, orange, bruna, beiga och gula löv. Och några gröna. Det är jättefint i skogen. Jag har gått två långa promenader idag. Fast alldeles för mej själv. Hundarna löper så man får välja sitt sällskap. På väg hem mötte jag en karl med en dvärgschnauzerhane. Han pep som 17 och hoppade baklänges av den underbara doften som mina hundar lämnar efter sig just nu. Stackarn!



Däremot hittar jag dåligt med svamp. Så har det varit hela hösten. Konstigt! Alla andra hittar jättemycket svamp och jag brukar inte ha svårt att hitta i vanliga fall men inte i år. I och för sig plockar jag inte trattkantareller. Det har jag faktiskt sett en del nu på senhösten. Ja ja, lite har det blivit så man ska väl inte klaga.

Städat har jag faktiskt gjort idag! Hurra! Det händer inte jätteofta så man är faktiskt lite stolt! Jag ringde min syster imorse för att se om hon ville göra mej sällskap till affären. Vi träffas ju inte så ofta så det hade varit kul, tänkte jag. Men ingen svarade och jag fick gå ensam. Köpte mej två nya bh-ar. En svart och en vit. Jättefina var dom och välbehövliga. Meja mitt eländiga hundskrälle hade tuggat upp de stackars bh-ar jag hade. Så man har ju varit på jobbet i bikiniöverdel ett par veckor nu. Så det var dags att göra ett besök på Lindex.
Hur som helst, Inger ringde senare på dagen och berättade att hon städat som 17 hela morgonen och inte hört någon av telefonerna.
Så efter en stund blev jag lite inspirerad och började städa. Så det var faktiskt hennes förtjänst att det är fint här hemma nu! Jag har till och med plockat bort vissna blad på mina krukväxter! Mamma skulle varit stolt om hon sett mej göra det!
Och klippt klorna på alla hundarna. Bada dem får jag göra när de löpt färdigt.

Nu ser man fram emot matchen ikväll och hoppas att det skall se ut nåt i denna stilen!



Heja Sverige! Hoppas verkligen att dom vinner idag!

Onsdag!

Kategori: Lena

Jag och Carina gick en härlig långpromenad med hundarna på Tjolöholm efter jobbet idag. Det var jätteskönt och hundarna älskar det! Vi har gått en långsväng varje dag hela veckan men vi har varvat Tjolöholm med Tinaskogen (Fjärås) någon av dagarna. Hundarna är nöjda och man är piggare på kvällen så det gör riktigt gott! Dessutom är det fint väder även om det blåst en del och vi har alltid mycket att prata om.

På jobbet idag har det varit riktigt stressigt! Och som om inte det var nog gick min mobil sönder. Eller ja, den funkade men skärmen var svart och grönrandig på längden ungefär som en trendig halltapet! Jag startade om telefonen men den var helt kaputt. Järnspikar också! Den var inte ens ett år gammal och dyr var den också. Men ingen telefon klarar att åka i backen hur många gånger som helst. Jag kanske kunde ha lämnat in den men jag struntade i det.



Det blev den här! Den var väl söt? Hoppas jag gillar den även om det är ett annat märke än vad jag är van vid!
Aron har påbörjat sitt baskerprov i lumpen nu. Det skall bli kul att höra vad det gick ut på. Det visste han inte riktigt så det skall bli spännande att höra om senare i veckan. Men han kommer inte hem denna helgen. Det blir kanske lite tomt. Jag har börjat vänja mej nu men det är annorlunda nu när ingen bor här med mej längre. Det är tur man har hundarna!

Skön helg!

Kategori: Lena

Helgen går fort som vanligt! Aron har redan åkt tillbaka till lumpen. Men det verkar som om han gillar att vara där! I veckan som kommer skall dom göra basker-prov och det ser han fram emot om jag fattar saken rätt! Jag håller tummarna för att det skall gå bra!



Vädret är ganska höstigt nu med mycket regn och blåst. Men när det är uppehåll är det ganska fint faktiskt! Vi har varit ute och promenerat och tränat hundar denna helgen, Carina, Lizlott och Marie från Småland som varit här och hälsat på med sina hundar och så jag. Himla kul!
Jo, jag och Aron har tittat på en film med Al Pacino och Robert DeNiro. Kommer inte ihåg vad den heter när jag sitter här men dom är poliser (Som vanligt!). Bägge är mina favoritskådespelare men dom börjar bli gamla nu! Filmen var riktigt bra hur som helst och efter en kina-middag var det precis vad vi behövde på lödagkvällen!
Jag kommer att sakna dej nästa helg, Aron!

OMG!!!!

Kategori: Linnéa

Vilken helg!

I fredags när jag kom hem från jobbet så verkade Björn lite lurig men han sa att det inte va nåt. Jag försökte ändå gång på gång få honom att säga om det va något som hade hänt lr något han ville berätta men d va det inte..

Björn fredagsstädade lite medans jag började med maten. Klyftpotatis med fläskytterfilé, ungstekta rotfrukter och pepparsås blev det. Å shit va gott det blev. Har aldrig fått så mört kött innnan! D va hur gott som helst. Ja så när vi satt å åt så gick Björn iväg för en stund. Jag tänkte inte så mycket på det för jag var helt inne i idol och btw, jag fattar inte vad Camilla har där att göra. Hon e ju värdelös. Förstör alla låtar hon sjunger. Tove rockar! Jaja i alla fall, helt plötsligt dyker det upp värsta stora tunga paketet framför näsan på mig. BUT WHY???!!

När jag öppnar det så tror jag att jag ska dö!







Här e jag nog världens lyckligaste tjej!
Love u Björn!

I lördags åkte jag in till stan för att leta efter en ny vinterjacka. Hittade en snygg jacka från Filippa K som jag köpte.



Inte den bästa bilden men men go va den!

På vägen hem från stan fick jag reda på att Farfar hade dött. Hoppas han har det bra i himlen...

Lördagskvällen bestod sedan i god mat å film. 123 kapad med Denzel Wasington och john Travolta såg vi. Den va helt okej!

Nu e d söndag. Idag har jag städat lite å om en stund ska jag åka in till stan å ta en fika med Aron innnan han åker tillbaka till lumpen!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Ps. här e en bild som Björn tog förra helgen vi va hemma i KBA å passade hundarna. Inte lätt att ta bilder på dom hundarna asså ds.


lol