nealena

Linnéa och Lenas blogg om vanliga, roliga, tråkiga saker som händer varje dag!

God morgon!

Kategori: Linnéa

När jag vaknade för en stund sen tänkte jag, shit va länge jag sov idag i jämförelse med vad jag brukar göra på helgen. Men då kom jag på att klockan har ställt om sig till sommmartid. Så jag sov juh faktiskt lika länge som vanligt!

Igår va en lugn och skön dag, förutom när det var dags för travet. Ända in till avdelning 7 hade vi alla rätt å det va så spännande!! Men tyvärr, 6 rätt blev det! 165 kr! haha jippie!  Det va kul att vinna i alla fall! Bra spelat mamma! =)

Idag ska Mamma å jag åka å hälsa på lilla mormor! Då ska Björn vara hundvakt åt bus-Meja! haha!!!
Men dom två verkar älska varandra så det kommer nog gå hur bra som helst!



Ha en trevlig söndag!

Funderar på att...

Kategori: Linnéa

köpa den här cykeln!

Fredag!

Kategori: Linnéa

Äntligen fredag! Veckan har gått väldigt fort men det är ändå skönt med helg. Och nästa vecka är det juh kort vecka! Gött! På torsdag jobbar vi halvdag och på kvällen ska jag och några på jobbet ut å käka middag! Ska bli väldigt trevligt! LÄNGTAR!

Idag efter jobbet var jag å mamma på vår dagliga fredagsrunda på Tjolöholm! Som vanligt va d bara vi där. Vi gick "grevensrunda" Det är en mysig slinga inne i skogen där träden ser ut som i sagornas värld!
Vi såg faktiskt än räv där idag. Förra året när mamma å jag gick en promenad där så va det två rävar där som lekte å busade men dom såg aldrig jag. Det va bara mamma som hade så bra syn! hehe =P Jaja nu har jag sett i alla fall!


Jag har aldrig sett en räv på nära håll men dom e juh väldigt fina!

Nu sitter jag å väntar på att Björn ska komma hem! Vi ska käka räkmacka å kolla på solsidan!

Ha en bra fredagskväll!!

Vårig helg!

Kategori: Linnéa

Vädret i helgen har varit jättevårigt! Solen har vart framme och det har varit flera plusgrader :D
 
Nu för tiden vaknar jag så sjukt tidigt på morgonen. Så varje helg när jag går upp så brukar jag strax därefter få ett meddelande av mamma: E du vaken??
Skönt att det e nån mer som e lika morgonpigg som mej. Så vi brukar åka ut å gå långpromenader med hundarna innan klockan hunnit bli 09.00. Hur coolt e inte det då? Inte en kotte ute så tidigt. Haha

I lördags fick jag såklart mitt sms. vi hade lite ärrenden att göra, eller ja, vi skaffade oss kan man väl säga... I alla fall vi åkte till stan och gick ut med hundarna där. Vi gick vid ån och där hade isen smällt så änderna va så glada att dom kunde bada igen! SÖTA!



Sen som sagt hade vi lite ärenden i affär. haha. jag ville shoppa upp lite presentkort som jag fått när jag fyllde år.
Lite skoj hitta vi allt!! Sen drog vi hem till mamma å fikade lite. Efter ett tag kom Aron hem som hade vart å lanat. Vi åkte hem till mig där jag bjöd på tacopaj! Och mamma fick fotbad och pedikyr!! Millenium triologin börjde juh sändas på tv igår och då skulle juh mamma se på den för hon har ju fortfarande inte sett dem. I alla fall, fem minuter in i filmen såg det ut så här...


sover som en stock


Aron med!

Så där satt jag själv å kollade!!

Idag var jag å mamma på promenad på tjolöholm. Där var det fullt med Kanadagäss. Så det verkar som även djuren tycker att våren är här!

Nu har jag städat huset lite. Det behövdes... Nu väntar jag på att brother Bear ska komma hem från Stockholm. Har la saknat honom lite. Fast bara lite! =P hehe

Trädsågning

Kategori: Linnéa

Sitter i soffan alldeles ensam hemma. Björn skulle klippa sig efter jobbet å sen skulle han ta en fika med sin bror. Faktiskt skönt att få vara själv ibland.

I helgen va mamma och Aron här. Vi alla hjälptes åt att såga äpple- och päronträden. Fint blev det! Grabbarna va duktiga. Jag å mamma med såklart men vi klättrade inte i träden. =)


Aron i trädet


Mamma å Björn sågar. Hundarna är såklart med!


Fika är ett måste!

Skönt med fredag!

Kategori: Lena

Så var det fredag igen! Veckorna går jättefort men vintern är jätteseg. Konstigt! Efter jobbet gick Linnéa, hundarna och jag en runda på Tjolöholm. Om man bortser från all snön var det riktigt vårigt i luften men då måste man verkligen bortse från all snön! Det har väl smält bort litegrann för nu var det lättare att gå. Vi gick längs havet bort mot slottet för att få sol hela vägen. Det var riktigt skönt. Havet runt Tjolöholm är fortfarande fruset och man kan ju undra om det skall hinna töa innan hösten. Tänk vi badade ju där förra året.



Efter promenaden lämnade jag av Linnéa hemma hos sig och åkte till posten för att stoppa veckans brevskörd från jobbet på lådan. För en gångs skull kom jag ihåg det utan att behöva åka en gång extra. Klockan var närmare halv 7 när jag kom hem. Stoppade i en tvättmaskin och sedan var det dags att åka och hämta Aron. Kyckling med gräddsås och pommes hade vi bestämt. men när vi kom hem var vi så hungriga så det blev snabbmakaroner och färdiga köpeköttbullar med gräddsås. Men det var inte heller dumt!

Vill ha vår...

Kategori: Linnéa

...NUUUUUU!!!!! Jag längtar verkligen efter våren. Slippa den jobbiga snön å det kalla vädret. Nu är det ändå på rätt väg. Nästan så jag kunde tänka mig att cykla till jobbet idag. Det ända problemt är att jag inte har nån cykel... så det får bli dags att titta på en snart!


En sån här Skeppshultcykel hade funkat fint! =D

Nä nu ska jag upp å crosstraina lite!

Tjo!

Vår snart..

Kategori: Lena

Idag kändes det verkligen som våren. Massor med snö men soligt och fint ute. Ganska varmt också. Projektet i helgen har varit fruktträden. De skall vårklippas så de är fina när bladen skall spricka fram. Ett träd igår och ett träd idag blev det. Jag fick ropa på Aron varje gång jag skulle flytta stegen och vissa grenar som var för högt upp fick han komma ut och klippa.
Nu är det klart och jag är riktigt nöjd!
Hundarna har varit med ute i trädgården hela dagen och katterna också. Smirre har varit med uppe i träden på samma gren som jag håller på att klippa och det har varit nära att hon blivit 3-bent flera gånger. Hon tycker det är jättekul när vi är ute allihop. Ibland stannade folk till på gatan och frågade om hundarna och katterna. Dom är duktiga hundarna. De stannar i trädgården även fast jag sitter uppe i trädet.

Vi hade riktigt trevligt på Tio Pepe igår kväll. God mat och vi satt uppe på hyllan! Fast pianokillen hade vi klarat oss utan..
Visa från senast vi var där hoppade jag över både förrätt och efterrätt men Aron och Björn beställde vitlöksbröd så det slutade med att vi alla åt en halv portion var. Och sedan var man proppmätt efter maten som vanligt. Jag orkade inte ens äta upp. Men jättegott var det!
När vi kom hem satte jag mig och tänkte glo lite på tv innan jag gick och lade mej (Eller somnar i fåtöljen som det brukar bli nuförtiden!) men det var en bra långfilm så jag blev sittande och höll mej vaken. Efter den var det en bra långfilm till! Så jag blev sittande framför tv:n halva natten! Aron låg på trekvarten i soffan med Smirre utsträckt över hela sig och bägge sov! Jag väckte Aron och vi gick och lade oss vid 5-tiden!
Sexy väckte mej vid 9-tiden - jättehungrig som hon alltid är på morgonen.



Har kollat på Vasaloppet litegrann - har sprungit ut och in mellan trädklippning och TV:n. Det är alltid lite kul att se vem som vinner!
Och på eftermiddagen idag klippte jag Aron som nu är korthårig fast både ljus och mörkhårig! Det såg lite udda ut men det ljusa infärgade har snart växt ut så man kan klippa bort allt!
Nu har han åkt tillbaka till en vecka i Kvarn och lumpen igen. Men han kommer hem på fredag!

Söndagsbrunch

Kategori: Linnéa

Imorse när vi vaknade var vi fortfarande mätta efter gårdagens brakmiddag! Så vi orkade ingen frukost. Vi gjorde en stor söndagsbrunch nu istället! Ska bli gott!


Mums!

Var på Kungsmässan i förmiddags också och skulle köpa skorna för Arons presentkort men dom fanns inte kvar... Snyft. Men då har jag dom pengarna till nåt annat fint istället!

Ha en bra söndag!

Lampor & Pepe

Kategori: Linnéa

Vaknade imorse av den j-a hackspetten igen...
Gick upp. Skulle crosstraina. Då ringer mamma å säger att pappa inte har hunnit spela på V-75 så d va bara å stiga av crosstrainern å försöka sig på att få till en bra rad. Jag tycker ändå att det gick hyffsat för att vara första gången. 4 rätt. Nästan 6 enligt mig om inte hästarna hade sprungit förbi min vinnarhäst precis på mållinjen... blää. Ville juh vinna. men men bättre lycka nästa gång.

När det va klart gick jag på crosstrainern igen å körde en timma. När jag va klar så hade Björns mam och pap kommit. Dom hade med sig jättefina lampor som ni får se på bild en annan dag. Vi har inte hunnit koppla in dem än för när dom åkte så drog jag, mamma, Aron och Björn till Tio Pepe! Där käkade vi oxfilé, potatisgraäng, vitlöksbröd å massa gott! Och lyssnade på livemusik! haha pianogubben som satt för sig själv å sjöng =D
Jag fick värsta presenten av min bästaste bror!!! Presentkort på Raglady <3 så imon blir d en sväng till Kungsmässan!!


Mina söta!


Björn å nea

Nu sitter man här i soffan. Mätt och go!

Solsidan!

Kategori: Linnéa

Äntligen fredag! Veckan har vart bra och gått ganska snabbt för en gångs skull! =)

Imon blir en fullsmäckad dag! På förmiddagen kommer Björns mamma och pappa hit. Vi ska få lite lampor å grejs av dom! Ska bli kul att äntligen kunna ta bort julstjärnorna å stakarna. hehe. Sedan på kvällen ska jag, Aron, mamma och Björn till tio pepe å käka. Det va längesen. I alla fall för mig!

Ikväll blir det bara lugnt! Kvällens höjdpunkt är juh ändå "Solsidan". Den e ju sååå rolig! Får bara se till att hålla mig vaken tills dess!



Ha en trevlig kväll!