nealena

Linnéa och Lenas blogg om vanliga, roliga, tråkiga saker som händer varje dag!

Söndag med Linnéa

Kategori: Lena

Först åkte vi till Stättared och gick den röda slingan, Linnéa hundarna och jag. Eller halva i alla fall för när vi skulle gå över vägen och gå andra halvan så låg det en massa spår där så vi slutade där och gick tillbaka till bilen. Det blåste en del men det var en skön promenad med fin utsikt över Hornsjön (Tror jag den heter.)
Så vi åkte vidare till Onsala. Vi skulle fika det hade vi bestämt och efter lite velande bestämde vi oss för Jönssons café i Gottskär. Det blev frosseri!Var sin räkmacka och sedan en "Nappe" till mej och Prinsesstårtebakelse till Linnéa. Jädrans vad gott! Dessutom satt vi i hörnsoffan den gamla klassikern! Dom har inte ens bytt galondynan på soffan. Det är samma röda dyna som på 70-talet när man var där och fikade! Tre koppar kaffe krävdes för att skölja ner allt gott med. Och kaffet är väldigt gott där!

På hemvägen stannade vi på kyrkogården för att titta till graven. Och det var nog ett smart drag. Det blev lite rensande gjort och med grenklippen tog jag bort ett mindre träd ur rabatten. Det växer igen fort! Men det var ganska fint när vi var klara.Här är resultatet. Morfar hade nog varit nöjd! Roligast idag var när syssling Per plötsligt dök upp på kyrkogården! Det blev många kramar och mycket prat! Synd att man träffas så sällan! Men bättre sällan än aldrig!
Sedan körde jag Linnéa hem och vi var alla nöjda!

Tack för idag Linnéa! Vi får göra om det snart!

Höst!

Kategori: Lena

Höst är det på riktigt nu med en hel massa regn som kommer när som helst. Idag sken solen och sedan ösregnade det ett par minuter. Sedan sken solen igen och det var en jättefin dubbel regnbåge på himlen!

Jag fick både Aron och Linnéa med på en långpromenad på Tjolöholm idag. Det var härligt och uppehåll nästan hela vägen!Imorgon är det fredag igen. Jag skall försöka hinna baka, klippa gräset (Om det går!) träna hund och kanske vila lite på helgen. Går det?

...

Kategori: Linnéa

Räkmacka med mamma!

Kategori: Lena

I söndags var jag och mamma på Gothia Towers på restaurangen på översta våningen och käkade deras mumsiga räkmacka. Det var riktigt kul! Jag har inte varit där på en himla massa år.Det var mörkt kakebröd i botten, ägg, majonäs och en massa goda räkor! Jättegott verkligen! Och vilken utsikt det var från restaurangen! Bara fönster överallt. Man ser verkligen över hela stan! Angeredsbron åt ena hållet och Götaverkskranen åt det andra!Lilla mamma
Här ser man Korsvägen från ovan! Riktigt mäktigt! Men jag gjorde något riktigt läskigt utan att tänka mej för. Jag sade visst när mamma frågade om vi skulle åka panoramahissen upp till restaurangen. jag tänkte inte mer på det utan tog fram mobilen när hissen startat och tog ett kort!Och sedan kom paniken! Jag vände mej mot väggen och blundade resten av hissfärden. Fy vad läskigt! Hur kunde jag som är livrädd för höjder gå in i den hissen utan att tänka? Mamma tyckte nog jag var rätt mesig! Vi åkte den vanliga hissen ner.
Tack för en trevlig dag mamma!