nealena

Linnéa och Lenas blogg om vanliga, roliga, tråkiga saker som händer varje dag!

Stockholm eller nästan!

Kategori: Lena

I helgen var jag i Grillby lite söder om Stockholm. Närmaste stad hette Enköping tror jag. Vi har tränat hundar hela helgen och det har varit inspirerande och riktigt roligt! Till lunch den ena dagen fick vi en ost och skink paj. Den såg ut som dom brukar men jag har aldrig smakat en godare paj! Mums! Jag tiggde till mej receptet och det kommer här!

Ost och Skink paj
 
Till pajdegen:
100 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
2-3 msk vatten
Eller köp ICAs egna frysta färdiga! ;-))
 
Till fyllningen:
150 g rökt skinka
3 ägg
3 dl vispgrädde
4 dl riven ost
½ tsk salt
1/4 tsk paprika



Kanske var det osten som gjorde pajen så god..? Eller att formen var ganska liten och hög så att pajen inte blev så platt som den brukar. Måste prova!

Till efterrätt vid middagen fick vi en ananaspaj. Den var inte heller att leka med. Jag har faktiskt ätit den en gång förut. Då var jag lite skeptisk för jag är inte så förtjust i ananas. Men nu visste jag att det spelar ingen roll den är ljuvlig ändå!

Ananas paj
 
Pajdeg:
 
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
 
Blanda mjöl. socker och bakpulver, tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en jämn massa. Tryck ut pajdegen i en rund pajform ca 25-35cm i diameter.
 
Till fyllningen:
1 st krossad ananas på burk (ca 425g)
1 burk creme fraiche
½ dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
 
Häll upp ananasen i en sil och låt rinna av, hjälp gärna till att pressa ut sista saften. Rör sammans creme fraiche, ägg, socker, vaniljsocker till en jämn smet, rör seda i ananasen. Häll blandningen i pajformen, grädda mitt i ugnen på 175grader i 30-40 minuter.

Type O Negative

Kategori: Linnéa

September Sun - Grym låt!

Söndag...

Kategori: Linnéa

Nu sitter vi framför tvn å kollar film å käkar frulle. Rostat bröd med ägg. mums.

Igår va en trevlig dag. först åkte vi till stan å kollade runt lite. träffade upp med Björn. Jag köpte inget men hittade en kofta å ett par skor som jag nog ska köpa nån gång i veckan. Aron däremot köpte ett par snygga jeans. Sedan skulle vi gå å fika. Alla fik i stan var proppfulla. Helt otroligt men tillslut hittade vi ett bord på espresso house. Det blev varsin brownie å en chai latte =)

Sedan bar det av hem. Vi stannade vi hede för att gå in en sväng på ica maxi. vi shoppade lite gottis å skyndade tillbaka till tåget men missade det precis så vi fick sitta å frysa i en halvtimma... blä.

När vi kom hem beställde vi Pizza. Jag ville ha min sås vid sidan i en burk så när Aron ringde å beställde så sa han att han vile ha en kebabpizza med såsen på sidan av pizzan. D lät bara så roligt. Men pizzabagaren fattade att vi ville ha den i en burk! Tur! haha. Så kvällen bestod av pizza, film, godis å mys! Trevlig kväll.

Imorgon e d jobb igen. Hoppas veckan går fort!

Ha en trevlig dag!

Vill ha...

Kategori: Linnéa

något av dessa snygga halsbanden från Åsitas kan bara inte bestämma vilken färg!




Det e ju faktiskt snart jul... typ... =P

Tacos & idol!

Kategori: Linnéa

Heej!
Idag har d varit en underbar dag. Jobbet gick som på en räls sedan stack jag hem till Aron å vovarna. Meja åkte med Lizlotte hem å Bonne och Sexy stannade med oss. 
Vi har käkat tacos å kollat idol! Nu sitter vi å käkar godis å myser =)



Imorgon ska vi in till stan en snabbis, kolla lite kläder å grejer. Träffa upp Björn å dra tillbaka till KBA. Sen ska vi ha en trevlig lördagskväll tillsammans med god mat å bra film!  

Sen torsdag kväll..

Kategori: Lena

Sista dagen på jobbet för mej denna veckan. Imorgon skall jag åka till Stockholm och vara där hela helgen. Jag skall till Grillby närmare bestämt. Vet inte exakt var det ligger så jag får lita på GPS:en imorgon.
Vi skall träffas hemma hos Jenny och träna hund hela helgen. Det skall bli riktigt kul!


Googlade och hittade denna intressanta bild på Tempo i Grillby ;-)

Annars har det varit en skön höstdag. Jag och Lizlott har varit på en långpromenad med hundarna i skogen efter jobbet. Solen har lyst på eftermiddagen och det har varit uppehåll. Vi håller på att utforska skogen mellan golfbanan och Gåsevadholms slott och försöker hitta en bra runda. Sist vi var ute gick vi över ett stort hygge. I höger kant hade vi en stor blötmark. Det var lite oländigt att gå men det funkade hyfsat ända tills Lizlotts Funny ställde sig mitt i ett jordgetingsbo. Det var inte trevligt. Blöt var hon efter att ha hoppat runt i alla blöta diken. Så hon hade getingar i hela pälsen. Hon fick rejält många stick och vi hittade intrasslade getingar i över en timma efter vi lämnat hygget. Riktigt äckligt var det. Funny är tapper som tur var och tog det hela med jämnmod.

 Meja skall bo hemma hos Lizlott i helgen. Hoppas att hon är snäll så att jag kan be om hjälp någon mer gång!
Linnéa, Aron och Björn skall vara här och passa huset och de andra hundarna.
Det skall bli annorlunda att åka iväg helt själv.

Onsdag

Kategori: Linnéa

Inte mycket som hänt här förutom jobb å lite bandy såklart. Jag har inte ont nånstans efter bandyn igår! Förutom några blåmärken då... hehe. La faktiskt några snygga mål också! =)
Å imorgon e d bandy igen, Gött! Nä nu blir d å chilla lite innan Björn kommer hem. Han jobbar över. Ganska skönt att vara ensam hemma ibland... hehe. Innan jag drar vill jag tipsa er om ett enkelt å gott pajrecept!

Pajrecept:

Lägg valfri frukt el bär i en smord pajform.
Smält 100gr margarin eller smör o tillsätt 1 ägg.
Blanda 3 dl mjöl, 1 dl socker, 2 tsk bakpulver och 1tsk vaniljsocker.
Rör i de torra ingredienserna i smör- och äggblandningen.
Bred blandningen över frukten/bären.
Grädda i 200 grader i ca 30 min.
Servera den varm med glass.

Mums!

Ha en trevlig kväll!

 

Go kväll

Kategori: Linnéa

Måndagen avklarad. Kom nyss hem. Ikväll blir d till att ta d lugnt, kolla på tv å käka scones!
Imorgon e d dags för bandy igen. Får se till att värma upp lite bättre denna gången för förra gången sträckte jag mig å d va inte skönt...



Ha en trevlig kväll!

Tjo!

Kategori: Linnéa

Igår va vi ju å såg Flickan som lekte med elden. Den va bra! Men böckerna är mycket bättre. Filmen kändes lite ihopslängd... En del ändringar var det å massa detaljer som man bara vet om man läst boken saknades. Jag tror att dramateseringen hade blivit mycket bättre och detaljrikare om man hade gjorde en tv-serie som det var tänkt från början. Men den va helt klart sevärd. Noomi Rapace spelar Lisbeth Salander såå bra!



Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske en sväng ut på stan!

Ska ni hitta på nåt skoj??

Stel i ansiktet...

Kategori: Linnéa

Hahaha nej jag har inte injicerat botox. Jag och Björn har smetat in en ansiktsmask. Produkten kommer från www.foreverliving.se och heter Forever Marine Mask.



Alla Forevers produkter innehåller ren Aloe Vera och fungera jättebra på min hud. Jag använder även Exfoliating Cleanser som jag verkligen rekommenderar.


I sommras hade vi ett lite Aloe Vera party där vi fick testa några utav Forevers produkter. Det var jättekul!


Här sitter vi hela gänget med ansiktsmask!

Slut på veckan...

Kategori: Linnéa

Nu e d äntligen slut på denna sega veckan. Dagarna har gått såå sakta. men nu har jag i alla fall något att se fram emot. Jag kollade upp om jag hade några dagar kvar att ta ut från semestern å d hade jag. Så nu har jag tagit ledigt i november så drar jag å Björn på lång weekend, torsdag till måndag, London tur och retur! Ska bli så kul! Har aldrig vart i London! Har ni några tips på var man borde gå å se??

Men nu e d dags för lite go helg.
Ikväll blir d bara att chilla hemma i soffan. Imorgon blir d bio. Flickan som lekte med elden ska vi se. Sen blir d nog ut å äta på nån trevlig resturang! Vad ska ni hitta på??

Torsdag igen!

Kategori: Lena

Det är helt galet vad veckorna går fort! Imorgon är det fredag igen! Helt overkligt!
Aron kommer hem från lumpen igen imorgon. Det skall bli kul! Han ville att vi skulle gå och se Flickan som lekte med elden (Tror jag det var.) som har premiär imorgon. Men jag har ju inte sett den första filmen än! Och Linnéa berättade hur svårt det var att få tag i biljetter. Så det blir lite film här hemma någon av kvällarna i helgen! Och kanske nåt gott til!



Här är ett kort från Stättared där jag och Lizlott var igår. Det var längsedan sist men där är så fint! Kortet är taget högt ovanför sjön som ligger på vägen dit! Det enda tråkiga är att det mörknar ganska fort så vi gick inte så jättelångt denna gången.

Idag åkte jag till Tjolöholm för att gå en promenad med hundarna efter jobbet. Det var jättefint väder idag också så man får passa på. Jag mötte 3 tjejer med säkert 10 små pudlar. Kanske var dom fler. De gick rakt in på åkern när jag kom så jag fick aldrig en chans att titta närmare på dem. Annars var det i det närmaste folktomt. Men härligt är det och perfekt för att komma över "efter-jobbet-koman" som brukar slå klorna i mej efter jobbet!

Gomorron ( igen)...

Kategori: Linnéa

Nu gjorde jag samma misstag som mamma gjorde sist. Hade precis skrivit klart inlägget å så råkade jag trycka på nån konstig knapp på musen så allt försvann... Åååååååååååh! men men... d e bara att börja om... hehe

Söndagsmorron å jag sitter vid datan å dricker nybryggt Thomas Båtblandning som vi fick av mamma och Aron som var här igår. Gott e d! Vi hade mysigt igår med våfflor å Guitar Hero. Alla hundarna var ju med också såklart å det första Meja gjorde när hon kom innanför dörren va att attackera crackerskålen på bordet... Hoppas hon gillar chilli! Vi gjorde egen våffelsmet igår. Receptet är från Björns mormor. Måste testas!! Vi gjorde en bamseladdning med våfflor för 10 pers ( vi va bara fyra...) å d blev bara 4 våfflor kvar! haha


Björns mormors recept!

Vi hade en mysig kväll med massa skvaller från lumpen! 

Järnspikar!

Kategori: Lena

Riktigt grinig blev jag igår kväll. Satt och skrev på våran blogg. Skulle bara kolla upp hur man stavade bearnaise-sås, kollade på google men sökningen visades i det fönstret jag satt och skrev bloggen i. Så jag skyndade mej att trycka på bakåtknappen men det var helt tomt. Allt det jag skrivit i mitt inlägg var borta. Åhhh, vad irriterande! Jag hade skrivit om mitt och Carinas IKEA-besök.
Vi bestämde oss för en tur till IKEA för jag skall sy ett gäng transportkassar till utställningstavlor. Några 70x100 och några 50x70. Dessutom skall det vara mellanväggar inuti så att man kan packa 2 stycken tavlor i varje kasse. Vi började med smarrig middag, fläskköttsskivor med pommes och bearnaise-sås. Herr jösses vad gott! Önskar jag kunde laga sån sås själv. Men då skulle jag nog rullat fram vid det här laget så det är nog bra att jag inte kan det i alla fall!
Efter middagen var det rundvandring ppå övre plan. Vi provsatt soffor och tittade på nästan allt på andra våningen.
Sedan gick vi en trappa ner till tygavdelningen. Jag hade tänkt köpa mörkblå markisväv men det fanns inget enfärgat som jag gillade. Jag hittade tyget på bilden nedan och köpte 17,5 meter!
Ni fattar vad jag skall göra på söndag!

Imorgon var det meningen att vi skulle åka till Engelsons i Falkenberg. Men planerna blev ändrade så jag och Lizlott åker till Falkenberg ensamma och om jag har tur kanske jag får vara med på spårtävlingen där. VI anmälde oss tillsammans men eftersom det var så många deltagare blev det lottning. Lizlott och Funny kom med och jag och Bonita blev 8:e reserver. Nu är det fredag kväll och ingen har ringt så det finns ingen plats för oss. Så det jag kan hoppas på är att någon inte dyker upp imorgon bitti på samlingen . Då kan vi få vara med. Annars blir det en dag med avkoppling och trevliga hundmänniskor i Falkenberg. Och Lizlott och Funny som tävlar får vi heja på!


Lizlott och Funny

Aj...

Kategori: Linnéa

Då va d fredag igen! Gött! Fast jag har sån träningsverk. Aaaaaaaaaaj!!!! Spelade bandy med jobbet igår. D va jätteskoj men idag va d inte lika kul. Kan knappt sätta mig å går som en gammal tant. hahahaha

Nu sitter vi å spelar Guitar hero 5 som kom ut idag! Yeah! Massa grymma låtar på!

Ha en trevlig kväll!

Måndag

Kategori: Lena

Helgen tog fort slut som vanligt men det gör inte så mycket för det kommer snart en ny!
Vi hade rapporttävling igår (söndag). Bara 4 tävlande men det tog ändå nästan hela dagen. Rapporttävling är hundsport om det är någon som undrar! Så när jag kom hem åt jag och Aron och sedan var det dags för honom att åka igen. Men han var riktigt nöjd. Sin nya dator hade han proppat full med filmer. Två skulle han titta på i bussen till Motala!

I fredags var det firmafest på jobbet. Kräftorkalas var det! Jättegott! Manimal spelade och de var grymma som vanligt. Mest covers men en del eget material! Det var en riktigt kul kväll! Aron var också med och han trivdes också verkade det som!


Samuel sjunger och Peter spelar bas. Aron tittar på!



Henke på gitarr och Rikard på trummor!


Att tältet stod kvar är ett mirakel. Taket var surrat i 2 lastbilar för att inte blåsa bort!


Annika och jag!


Manimal underhöll!

Här hemma har jag plockat ihop mitt "nya" datorbort och installerat mina skrivare! Jädrans fräcka e dom! Har skrivit ut ett cd-cover. Bara att stoppa in skivan i skrivarn och vips!

Nä, nu får jag gå och lägga mej. Nu e jag trött! Gonatt!

Orkar inte mer!

Kategori: Linnéa

Nu har jag vart hemma i snart 5 dagar. Nu känner jag hur väggarna krymper. orkar inte vara hemma mer. E så tråkigt. Jag blir så rastlös så d inte e sant. Så imon går jag till jobbet. Verkade inte som d va fullt så mycket som det varit d senaste veckorna så d ska jag nog klara av. 
Björn gick till jobbet idag efter att ha varit hemma i en vecka men han kom hem vid lunch igen. Han hade känt sig lite dålig igen och gått till företagshälsan. Där hade dom sagt att borde nog vara hemma en vecka till... Stackarn. Får se hur länge han orkar vara hemma till innan han blir galen. För det blir man verkligen. GALEN!!! 
Mamma lilla ringde mig idag. Kul att prata med någon! Vi ska börja träna rapport igen! Jaaaaaa d e så kul! Har saknat!!! Men då får vi åka till den där affären (kommer inte ihåg vad den heter) Å köpa lite "hundkläder" och skor! Det behöver jag!! Vill ha en egen såndär ryggsäck som man kan sitta på också!




Jaja Björn ligger i sängen å sover så jag tänkte gå ner å baka mammas goda rabarberpaj! Det kan ju vara en trevlig doft att vakna till!! Å nåt måste jag ju sysselsätta mig med!

Hatar spårvagnstrafiken...

Kategori: Linnéa

Alltid är d nåt. speciellt när man verkligen har bråttom å ska nånstans som tex jobbet. Då ska vagnen krångla eller så är d nån olycka eller så e det nån skitunge som har saboterat nåt. E så trött på det!!!!! idag gäller d i och för sig inte mig. Jag försökte orka mig ut på ett litet äventyr till stan men d blev inte långvarigt. Va alldeles för seg å orkeslös så d blev bara att åka hem igen. Björn stannade i stan å träffade sin bror men sen när han skulle ta vagnen hem så kommer han två hållplatser hemifrån och då stannar vagnen såklart. Två hållplatser!!!! Men d e för långt att gå så han får stå å vänta. Han har väntat ett bra tag nu men ingen vet vad som hänt. Inte ens chauffören. Hur störande som helst.

JAJA nu har han i alla fall ringt en taxi så nu e han hemma snart å han har med sig mat till mig. Sötnosen! Räkningen skickar vi till västtrafik! hahahahahaha

Blir nog att jag e hemma imorgon med...blä... Saknar jobbet!

Ha en trevlig kväll!

Sjuk... BLÄ!

Kategori: Linnéa

Jaha då e man sjuk. Feber, ont i halsen, förkyld, kallsvettas bla bla bla...... Inte alls kul! Va på apoteket igår å köpte en massa grejer. Så nu i helgen blir det till att kurera sig. Dricka massa te å äta massa glass! hehe. Jag gillar vanligtvis inte te men chai latte är verkligen skitgott!!!! mmmm måste testa! Sedan köpte jag ett te med smak av fudge! hehe d va oxå väldigt gott!
Kaffe är inte alls gott just nu. Smakar beskt å konstigt. Jättetråkigt nu när vi köpte en ny kaffebryggare med inbyggd kvarn! Men så fort jag e frisk igen ska jag koka mig en nybryggd kopp kaffe med nymalda kaffebönor! =)


Vår nya kaffebryggare från Cusiniart!

Nä nu ska jag slänga mig på soffan å kolla på män som hatar kvinnor igen. Älskar den filmen. Längtar till nästa film som har biopremiär den 18 september. Flickan som lekte med elden. Vi har redan bokat biljetter! =)

Hej so long!

Blött!

Kategori: Lena

Imorgon skall vi ha fest på jobbet. Kräftor och grillat det skall bli mums! Dessutom skall Samuel och hans Manimal uppträda och det blir en höjdare!
Vi såg på dem förra året på firmafesten och de var helt suveräna. De sjöng och spelade covers och alla både unga och gamla var helt galna i dem! Vi väntar oss något liknande i år.


Manimal uppträder. Foto från www.manimal.se

Nu i eftermiddags skulle vi sätta upp partytält.Det började regna - och efter en stund var det rena syndafloden och vi var snart helt genomblöta. Vi fick upp ett och ett halvt tält och gör färdigt resten imorgon eftermiddag. Hoppas verkligen att det blir bättre väder imorgon!
Hur som helst kommer det att bli kul!