nealena

Linnéa och Lenas blogg om vanliga, roliga, tråkiga saker som händer varje dag!

Lumpen...

Kategori: Linnéa

Nu e det inte långt kvar till Aron drar in i lumpen. På måndag sticker han till Motala. Kommer sakna honom!
Men imorgon ska vi i alla fall ha en liten avskedsmiddag för honom kan man la säga. Han själv ska laga maten. aaaahh!! Spännande å se vad han kan koka ihop (som inte e en gorby eller nudlar =P) Jag ska i alla fall vara med och göra efterrätten och den är en liten överraskning till Carina! Ni får se hur d blev imorgon!
Nä snart e det dags för sängen. Jobba imorgon. Men äntligen fredag efter en hel vecka med massa övertid och krångel.
 
Go natt!

Grym låt!!!

Kategori: Linnéa



 

Vilken tur!

Kategori: Lena

Mera regn idag sade dom på radion häromdsagen så jag blev jätteförvånad när solen nästan tittade fram i morse. Vaknade av Linnéa var uppe och stökade så jag körde henne till jobbet. I nattlinne kanske skall tilläggas :-)
Somnade en stund till på soffan när jag kom hem men vaknade till vid 9-tiden igen. Vädret var fortfarande bra så efter ett sms till Carina så åkte jag till skogen med hundarna. Vi gick rundan ett varv innan Carina och Tikkan kom.



Vi gick ett par varv tillsammans och avslutade promenaden med att "bestiga" kolera-backen som är väldigt brant! det var en riktigt skön och trevlig promenad. Vi mötte många stavgångare och joggare och det hejades och pratades en del med dem vi mötte! Kul det!
När vi började gå till våra bilar stannade hundarna flera gånger för att plocka hallon. Ja, dom älskar hallon och plockar dem själva. Det började bli grått och det kändes som att regnet var på gång. Och mycket riktigt började det regna när vi åkte hem. Det blev ett väldans regnoväder med nästan storm ett tag. Vilken tur vi hade.



När jag kom hem skulle jag göra ris och texmex-pytt av överbliven köttfärs från gårdagen hade jag tänkt. Men, nej så blev det inte alls. Köttfärsen hade någon smaskat i sig. Katten Smirre är huvudmisstänkt. Så det blev korv Stroganoff i stället.

Jobb, jobb, jobb, jobb..........

Kategori: Linnéa

Bara massa jobb hela tiden som aldrig tar slut!!!!!!!
Men som mamma säger, man ska inte klaga. Man har ju i alla fall ett jobb! Å det är jag glad för! Och goa arbetskamrater också!
Här e några bilder från våran sommarfest på jobbet som var hur grym som helst!


Cebbe, Kalle å jag!


Magnus å jag!


Lekte lekar gjorde vi oxå! haha


Hoppa säck eller nåt...


Snurrafton lr vad d nu hette. Jobbigt att springa tillbaka sen vill jag lova.

Foton!

Kategori: Lena

Vi gick en runda i skogen på förmiddagen jag, Lizlott och hundarna. Dels måste vi ut med våra monster så de får rasa av sig och dels skulle jag prova den nya kameran jag köpte igår!



Lizlott (Och hundarna med för den delen!) käkade hallon. Det finns jättemycket bär och svamp i skogen nu efter allt regnet och jag hade min nya kameraväska på axeln. Den har ett regnskydd och ett tag trodde jag att jag skulle få använda det för det var så tryckande värme. Nästan som innan åska. Men det var bara lur. Inget regn kom och vi var glada för det!



Det blev en del kort! Många roliga och många misslyckade också. Men det är ju grejen nu i början att man skall lära sig kameran. Jag tog nog cirka 600 kort på de timmarna vi var ute.
När vi kom hem tänkte jag sätta mig och kolla på korten i datorn men jag fick gå ut igen och plocka fästingar på både mej och hundarna. Så mycket fästingar! Det är helt otroligt vad det är fästingar på den rundan! Vi får vänta med att gå där tills det blir vinter igen. Synd det för där e väldigt vackert och ganska obesökt.

Äntligen hemma igen!

Kategori: Lena

Vilken lång dag det blev! Vi har varit runt lite överallt. Men vi kom hem med både kamera och biabädd till slut. Och lite till!


Här är min nya kamera!  Lite mindre än den jag tänkt köpa men med ett teleobjektiv också. Ett minne och en väska blev det också! Nu ligger batteriet på laddning så imorgon blir det fotografering för hela slanten!
Först hade vi tänkt besöka en fotobutik i Sävedalen. Vi åkte dit först men trots att jag hade kollat adressen på eniro så kunde vi bara inte hitta affären. Vi frågade folk som bodde i närheten av där affären skulle ligga men näpp, ingen affär någonstans..
Vi ringde Leo och han kollade adressen via datorn igen och jodå vi var på rätt gata och där affären skulle ligga fanns visst ett hus.. När vi tittade på brevlådan stod det faktiskt men solblekta bokstäver på brevlådan fotoaffärens namn. Jaha, det var bara en butik på nätet. Järnspikar också.. Men vi tänkte inte låta vår dag bli förstörd så vi bestämde oss för att åka till Sisjöns industriområde istället för att titta på Inet data och en hundaffär som Carina hört skulle ha så kuliga grejer.
Inetdata var roligare på nätet så vi nästan vände i dörren och hundaffären var lika rolig som ica ungefär - inte speciell på något vis.
OK då återstod Mölndal och Scandinavian Photo som Ki tipsat om att hennes kompis brukar handla fotogrejer. Och efter lite dividerande blev det ovanstående. Tror det blev riktigt bra. Om jag skulle växa ur kameran kan jag byta upp mej.


Så här ser Tikkans nya hundsäng ut! Carina var supernöjd och förhoppningsvis Tikkan med!
Vi rundade av vår heldag med ett mål mat på IKEA. Benfri kotlett och pommes - helt ok. Sedan åkte vi hem och landade i Kungsbacka vid 19-tiden!

Nu ska det bli kamera!

Kategori: Lena

Nu har jag gått och värkt i flera veckor på vilken kamera jag skall köpa. Och nu har jag bestämt mej. Efter mycket kollande och rådfrågande har jag bestämt mej. Nästan.. Jag skall åka till Göteborg nu och kanske har jag kameran med mej hem!


Det lutar åt den här. Ååh, vad spännande. Värre än att köpa ny dator! Kamera, minne och kanske en väska, vi får se.
In i duschen med mej nu. Jag har inte tid att sitta här längre. Hundarna har varit på en flera timmars skogsrunda och har ätit så nu ger vi oss strax av, Carina och jag. Tur att hon e med. Vi ska en sväng om Kållered med. Lunch kanske på IKEA och en ny hundsäng i rosa till Tikkan!


Inte riktigt en sådan här men lite åt det hållet fast fyrkantig och i skinnliknande galon typ. Men du kanske skulle ha en sån här också, Carina? Den var väl inte så dum ;-)

Första dagen avklarad!

Kategori: Linnéa

Då var måndagen avklarad. Den gick faktiskt väldigt bra! Men fick reda på att jag måste jobba över imorgon och kanske onsdag pga att arbetet man ska göra inte kommer i tid. Blääääääää men men d blir goa pengar. Och då får jag träffa mammi och kanske brorsan om han e hemma...

I alla fall, efter jobbet så möte jag upp älsklingen på stan. Vi gick en sväng till en möbel/inredningsaffär som heter Hos Bratells.se
Där hittade vi mycket fint man skulle vilja ha!!! Sedan gick vi till en uteservering. Jag tog en Kaffe Karlsson - Kaffe, Bailyes, Cointreau och Grädde. Mums!
Nu e jag hemma och ska käka lite middag och kolla på den nya Wallander filmen Kuriren!
En bra start på veckan!
Tjohopp!

Regn

Kategori: Lena

Spöregnat har det gjort mest hela dagen. Tråkigt och vått. jag och Carina har gått två varv i Kungsbackaskogen med hundarna så de sover gott nu i alla fall. Träning på klubben ikväll - oavsett väder!
Jag hämtade Aron hemma hos Pontus. Vi åkte till stan för att ta kort för han måste skaffa ID-kort. Det blev rätt roliga kort för hans hår var ganska högt efter en natts sömn och ingen kam :-)
Sedan var vi på banken för att ansöka om ID-kort. Det gick bra och var gratis! Vi stannade till på ett bageri och köpte en färsk limpa bröd och åkte hem och fikade. Nu är han hos Pontus igen och jag ser väl inte honom förrän på fredag eller så.


Aron i stora bilen!

Nu sitter jag vid datorn med värsta kameraköparångesten. Jag kan inte bestämma mej för vilken jag vill ha! Vad jobbigt! Kanske åker jag till stan och köper en imorgon. Det lutar åt en Canon.. Vi får se.
Nä, nu får jag börja städa om det ska bli nåt städat av idag.

Sista lediga dagen...

Kategori: Linnéa

Idag är det min sista lediga dag. Imorgon börjar man jobba igen. Upp kl. 5 som vanligt... BLÄÄÄ!!!



Men det är imorgon. Nu ska vi dra till Liseberg. Åka Balder å spela en massa på hjulen. Har med oss Massor av tior, femmor och enkronor så nåt måste man ju vinna.
Jag kommer ihåg när jag, mamma och Aron var där för längesen och Aron vann ett jättestort fult gosedjur som han kallade Berta Koman! haha
Ja ja... nu ska vi dra oss.
Hej so long! 

Sen frukost

Kategori: Lena

Har precis gått upp. Hundarna har varit ute och kaffet e på. Eva kommer om en stund och då skall vi åka till Skårs Gård och käka brunch och ha det mysigt.
Det skall bli jättekul att träffa Eva. Vi träffas inte så ofta som vi borde så vi har säkert massor att prata om. Hon plockar upp mej halv 12 så jag får väl göra mig iordning så att jag blir klar i tid!


Slapp dag.

Kategori: Lena

Vi startade tidigt idag. Carina och jag var i skogen ,med hundarna. Jag lade spår till Bonita och sedan tränade vi lite uppletande med Tequila och Meja. Sexy tittade på och trivdes med det! Det var ganska fint väder. Solen tittade till och med fram en stund!

Bonita, Meja och Sexy. Mina sötnosar!

Sedan åkte jag till stan. Jag hade tänkt titta in på Kupan, Röda Korsets secondhandbutik, för att se om jag hittade några "regn" tyger. Begagnade regnkläder till exempel. Jag hittade ett par regnrockar i mörkblått och ett par rosa täckjacksbyxor med ett par D-ringar i. Det rosa tyget kommer säkert till användning när Carina vill ha något nytt till Tikkan. Det händer ju ibland! Men dagens fynd var ju en begagnad kjol i fuskskinn med krokodilmönster! Vet inte till vad men det kommer jag säkert på snart!


Tjänstetecken jag gjort nyligen. Ett rosa till Tikkan och ett i jeanstyg till Funny!

Efter en liten tupplur fick jag nya krafter och var ute och klippte gräset. Det behövdes efter allt regnande. Gräset hade blivit riktigt långt! Jag rensade lite i rabatterna. Där har det också växt en hel del och pratade lite med Rigmor över häcken.

Aron och några kompisar är och badar. Jag blev lite avis men jag stannade hemma. Det hade faktiskt varit skönt med ett dopp. Det får bli en annan dag. Förresten, dom vill inte ha med mig till badet..

Kollade vidare efter kamera till mej. Pratade med min guru Kennet via mail så nu är jag inne på en fin Canon. Ska grunna på detta några dar så får vi se.

Nä nu ska jag uppdatera min hemsida. Det var ett bra tag sen sist!

Sommarstugan!

Kategori: Linnéa

Ja nu har vi ÄNTLIGEN skaffat en blogg! Hehe...
Har haft semester för första gången i mitt liv. Två veckor! Inte så mycket men mer än jag har haft innan. Börjar tyvärr jobba på måndag igen men men...

Förra veckan var jag och min älskade pojkvän Björn i hans sommarstuga! Det var så härligt!!!! Lite sola å bada hann vi med innan regnet satte in.


Lilla Stugan


Här sitter jag å fiskar på bryggan! Fick min första fisk ever! En mini abborre!!


Här fiskar min älskling!


Det blev även en liten tur med kanoten


Mysigt va d!


Vi plockade smultron och blåbär som Unni (Björns mamma) Sedan gjorde bluberry pancakes av! Mums!


Vi gick skogspromenader å letade kantareller men hittade inga...

Äntligen!

Kategori: Lena

Vi har pratat om det länge att skaffa en gemensam blogg Linnéa och jag men det har liksom inte blivit av förrän nu. Men nu skall det bli lite skriva av. För min del utan att allt är hundrelaterat. Annars är det mesta jag skriver det.



Nu har jag haft semester i 2 veckor men utan den sol man ser på kortet här ovanför. Fotot är taget v. 26 när jag hade mitt födelsedagskalas. Jättevarmt och skönt var det då. Nu är det mest regn eller i alla fall molnigt. Blommorna i trädgården har fått så mycket vatten att de nästan ruttnar. Inte är dom fina - blommorna är alldeles bruna. Men jag klagar inte. Det är skönt att vara ledig oavsett väder.

Tvättmedelsflaskor!

Kategori: Linnéa



Här är mina nya alldeles egengjorda tvättmedelsflaskor!

Ett mobilkort!!

Kategori: Allmänt

Här är vi! Linnéa till vänster.

Här är vi! Linnéa till vänster och Lena till höger! Very tjusiga!