nealena

Linnéa och Lenas blogg om vanliga, roliga, tråkiga saker som händer varje dag!

Gott slut!

Kategori: Lena

Ville bara säga..

Gott Nytt År!

Vi åker till Carina och Leo idag för att äta gott och ha det lite mys! Aron, Linnéa, hundarna och jag.
Kul att alla "mina" e samlade på nyåret! Såg på Fb att Carina och Leo bakar för fullt! Hade nog jag också gjort om jag hade haft en "Kitchen Aid" i rosa;-)

Min nyårsönskan är att vi får ett bra 2010 att den värsta kylan släpper så man kan vara ute ikväll utan att frysa näsan av sig!

Måla!

Kategori: Linnéa

Idag har jag varit på kungsmässan med Terese å shoppat lite på mellandagsrean å shit va mycket folk d va... men men hittade lite skoj. Fast Terese shoppade så mycket att hon knappt orkade bära. Hahahah
Sedan åkte vi till huset så hon kunde få en titt!

Igår va vi i huset å målade. Jag och Aron målade min walk in closet. Det va skioj och blev faktiskt väldigt fin så nu e d bara att inreda den! Björn och hans bror Jens målade tak å vägg i både kök och vardagsrum. Dom började vi 11.00 å va klara vid 4 på morgonen. Galningar! Men nu e d klart i alla fall så på måndag blir d att köra ner våra grejer! Ska bli så kul!


Här filmade Aron lite!

Nu e d dags att röra sig hemmåt i alla fall å packa ner det sista. Imorgon fyller Tikkan och Meja 2 år så d blir d lite middag hos Leo och Carina om jag får följa med! Sen på måndag e d jobb igen... men bara tre dagar som tur e å sen e jag ledig en vecka till. Längtar till nyår... undra va man ska hitta på då!

Ha d gött!

Julafton!

Kategori: Linnéa

Idag vaknade jag tidigt å bara låg i sängen och njöt av att vara lite ledig. Vid ett hämtade mamma upp mig och Björn å vi åkte till farmor där vi åt god julmat och delade ut julklappar.



Julklapp från Björn!

Sedan åkte vi hem till oss å hämtade upp en massa kartonger med grejer som ska till huset. Imorgon blir d till att måla. Björn och hans bror Jens ska måla vardagsrum å kök och jag å Aron ska måla min walk in closet!!!!! Jippie!

Hoppas ni haft en trevlig julafton!
(Hoppas mamma lägger upp lite fina bilder från idag sen)

God Jul!

Kategori: Lena

Vaknade halv 9 idag! det måste vara rekord. Nuförtiden brukar jag vara uppe vid 7-tiden. Man kanske börjar återgå till det normala igen.
Det töade ute när jag var ute med hundarna men det blir bra när vi skall ut och åka med bilen. Det hade inte varit kul med snöoväder idag.
Jag väckte Aron och vi åt lite julmat. Det var gott! men det blev hönökaka istället för vörtbröd.
Katterna och hundarna fick smaka på julskinkan. Katterna speciellt älskade julskinka. De åt flera bitar! Smirre är så tjock så hon kommer nog snart att spricka!
Men hon brukar smalna av framåt våren så vi struntar i diet till henne.


Nu har vi hjälpts åt att färga Arons hår vitt. Eller gult kanske kan man säga. Men det blev faktiskt ganska fint. Speciellt nu som han är korthårig och allting! Lite Leo när han var blond ett tag liknar han. Jag fick inte ta kort på honom men det kommer så småningom när han vänjt sig!
Nu har vi packat paket och jag skall hoppa in i duschen och sedan skall vi hämta upp Linnéa och Björn på väg till Jörlanda. Där väntar farmor och Martin och lite god julmat hoppas jag.



Hundarna får också åka med till farmor och Martin! På hemvägen skall vi stanna till hos Linnéa och Björn för att lasta bilen full med kartonger inför deras flytt! det blir bra med lite motion efter all julmaten!
God Jul alla!

Julbak på Ängsgatan!

Kategori: Linnéa

Idag har jag och Aron bakat en massa lussekatter, pepparkakor och Rocky Road! MMMMMMUUUMMMSSSSSS!


Här är lite av ingredienserna


Här gör Aron lussekatter


Så här mycket gottis blev det!!

Rocky Road va farligt gott! Lätt att göra å mycket smaskigt! TESTA!!!

Tomt i huset nu!

Kategori: Lena

Nu är helgen över och det är alldeles tomt här i huset igen! Det märks extra mycket när både Aron och Linnéa varit här!
I fredags var jag på julfest med jobbet. det var kanonkul! Vi var på nåt som heter Ölrepubliken. Det var kul och annorlunda! Vi började med ölprovning och trots att jag inte gillar öl så mycket var det sorter som till och med jag kan tänka mej att dricka! Mörka, ljusa, starka, svaga, ölsmakande, vinsmakande och till och med en sort som smakade lite skumbanan! Det godaste var ett som smakade körsbär. Det tog jag till maten. Förrätt: Megastora hemmagjorda pommes med aioli, oxfilé till varmrätt och en kletig chokladkaka med glass till efterrätt! Sedan mera öl, rom och en drink med mintvodka och mjölk! Satans god, måste jag säga!

På lördagen var vi i Fjärås och sågade ved som Linnéa skrivit om här nedanför. Vi var riktigt flitiga och jag var imponerad att Linnéa orkade såga så mycket!
Aron sågade till ett par träd och det blev en hel del i vedkorgen inför vintern!
Hundarna var med och passade på att käka äpplen som låg på gräsmattan! Vi gick en sväng i skogen med dem. Den skogen får vi utforska lite mer när dom flyttat dit!

Idag kom pappa Paul på besök en stund! Kul! Vi fikade här hemma och åkte sedan till Fjärås för att han skulle få se hur det ser ut där! Vi åkte i hans nya fina Volvo. En sån skulle man ha!
Dom lämnade av mig här hemma och både Aron och Linnéa åkte med till stan. Men nu är det snart jul och Arons julledighet börjar redan på onsdag om jag fattat rätt. Så då kommer han hem igen och är hemma i flera veckor!

Träningsverk

Kategori: Linnéa

Igår va jag, mamma, Björn och Aron vid huset å sågade ved. Träningsvärk i armarna har jag nu! Gött!!
Vi tog mått på skåp å golv å väggar å allt. Även fönster så nu kan vi börja sy gardiner, eller ja mamma kan hjälpa oss med d menar jag... hehe Eller så kan hon lära mig. D kanske inte e så svårt. Satte även upp några julstjärnor i fönstret så d skulle se lite bebott ut! Mysigt blev d. Vi höll på tills d blev alldeles mörkt ute. Efter d så drog vi en kines. fritad kyckling med ris och currysås! Kan aldrig bli fel!

Idag ska pappa hämta mig så åker vi ner till Aron å hittar på nåt skoj. Ska bli kul att se honom!

Ha en trevlig söndag!

Ont i armen...

Kategori: Linnéa

Shit va ont i armen jag har! Blev vaccinerad på jobbet igår. Sprutan kändes ingenting men några timmar senare gjorde d jäkligt ont i armen. Å d gör fortfarande ont idag... Men men idag e d fredag å jag e i kba å passar hundarna. Mamma ska på julbord i gbg. Hon va så söt innan hon skulle gå. Hon va så stressade att hennes öron va alldeles röda! hehe hoppas dom får d roligt i alla fall!

Nu sitter jag här i min ensamhet... funderar på att gå ut med dogsen en sväng så tiden går tills idol-finalen börjar! För den måste jag ju se!

Imorgon ska vi åka till huset å börja grejsa. Kanske riva ner lite tapeter å fixa lite i köket. Åhhh längtar så till vi kan flytta in!

Jaja ha en trevlig fredagkväll!

Ett tag sen sist!

Kategori: Lena

Ojdå, vad tiden går! Nu har jag inte skrivit här på länge! Men några rader skall jag väl få till.
Det borjar närma sig julen nu och det är mycket på gång hela tiden.
I söndags var vi på Brukshundklubben och åt julbord. Leo, Carina, jag och en massa andra. Och herre jösses vad gott det var! Det blev värsta hetsätningen! Jag var helt proppmätt efter en sittning där! Carina fick dra mej upp ur stolen när vi skulle hem. Annars hade jag garanterat fått upp maten igen. men gott var det som sagt var. Fantastisk julskinka hade Stellan gjort! Och laxen var fin. Både den gravade och den rökta. mumsiga ägg, syltan var smarrig, korven var jummy, osten, revbensspjällen, köttbullarna och så vidare..

På fredag är det julbord med jobbet. Då är det dags att proppa i sig igen. Tur att man e ledig dagen efter!

Linnéa och Björn skall nog flytta in i sitt nya slott innan jul! Så vi kanske kan fira jul där istället? Eller kanske inte.. Farmor blir nog inte glad då.
Hur som helst skall det bli kul att ha dem boende här i närheten! Man kanske kan roffa åt sig en och annan middag om man är snäll..?

Shit va coolt!

Kategori: Linnéa

Nu skriver jag från min iphone;)
Ha en bra dag!

JAG HAR KÖPT EN IPHONE!

Kategori: Linnéa