nealena

Linnéa och Lenas blogg om vanliga, roliga, tråkiga saker som händer varje dag!

Helgen som gick!

Kategori: Lena

Vaknade hemma imorse trots att det inte var tänkt så. Det var skönt! Både Linnéa och Aron var hemma så vi åt frukost ihop. Det var längesedan!


Detta kortet är taget i Gränna där jag och Catharina var hela lördagen för att anordna lydnadstävling för Perroklubben. Meja var med och här springer hon på en pir ut i Vättern. Strax därefter drattade hon i! Hon tittade för mycket på vågorna tror jag! Linnéa och Aron var hemma och passade Bonita och Sexy. Linnéa passade också på att färga håret på Aron. Så nu är han "brunett" han med!

Fredag kväll tillbringade vi på Tio Pepe. Alla vi tjejer som bott på Stormgatan. Det var trevligt som vanligt! Vi var 14-15 stycken och det var många glada skratt! Det är nog 10 år sedan vi började med denna trevliga tradition och jag hoppas det blir många fler gånger.
Efter Tio Pepe gick några av oss ut på stan och vi andra hem till Lena. Där åt vi jättesmaskig äpplekaka och en digestive/banan-tårtaoch drack kaffe. Det enda som är jobbigt är att man "rullar" hem efteråt!
Tack för en jättetrevlig kväll!


Idag har jag och Aron varit och shoppat. Aron har köpt en bärbar dator och jag har köpt en ny handväska. Riktigt fin tycker jag! Aron var på så gott humöt att han bjöd på fika efteråt och vi var på Linnea-fiket och tog en macka och en kokosmunk. Tack för det!
Nu har jag varit på stationen och lämnat honom för en ny vecka i lumpen. Och jag måste åka och lämna tillbaka en film han och Linnéa lånat. För det glömde han. Ovanligt!

Fredagsmyyyyyys!

Kategori: Linnéa



Äntligen fredag!

Metallica

Kategori: Linnéa

Var precis inne på Metallicas hemsida, metallica.com 
Hittade deras official online store. Där fanns det mycket skoj!

Hittade ett par fina mysbyxor som jag skulle vilja ha.



Fanns även snygga skjorts. Inte för mig då... men kanske brorsan lr Björn.


Eller varför inte en lunchlåda som e formade som en kista... Nä tror inte jag vill ha d! HAHAHA


Imorgon e det i alla fall torsdag å då kommer brorsan hem igen. Å imorgon ska jag testa synen å skaffa mitt lämp. Efter det blir det till å handla. Kylen e helt tom... Men fläskfile står i ugnen å luktar gott i alla fall!

Härlig vardag!

Kategori: Lena

Hur kul kan en tisdag bli? Inte speciellt tänkte jag idag och skickade ett sms till Linnéa. Hon ville följa med ut och gå och jag tänkte att Tjolöholm den fina rundan är perfekt. Efter tio minuters sms-ande var vi 4 tjejer och7 (1) hundar!
Det blev en himla skön promenad i det molniga men ljumna vädret. Några regndroppar då och då men det gjorde inget alls! Vi stannade till så att hundarna fick bada av sig ordentligt (Dom är bra på det!) men först var det fotografering!


Visst e dom fina våra hundar!

Vi var ute och gick i närmare 2 timmar. Linnéa och Carina hade stegräknare så dom vet nog t.o.m. hur många steg vi gick! Efteråt körde jag Linnéa till tåget. Det var en riktigt härlig kväll! Tänk vad kul vi har tillsammans!

Nu har han åkt!

Kategori: Lena

Efter en mysig helg med mina barn är jag ensam igen. Lite sorgligt men vi har haft jättetrevligt!
I torsdags var Linnéa här och väntade hem Aron tillsammans med mig. Vi hade lagat mat och efter lång väntan kom han äntligen hem! Det var mycket och prata och fråga om och sedan var vi tvugna att gå och lägga oss. Linnéa och jag skulle upp och jobba på fredag morgon och vi skulle dessutom gå ett varv i Kungsbackaskogen innan jobbet!
Vi hade hunnit gå halva sträckan och klockan var väl kvart över 6 när det började tuta i min mobil! Det var ett mms från Carina!

"E ni ute och går i skogen? Jag e på väg till jobbet!"

Vi svarade:

Kungsbackaskogen 06.15!

Fredagkvällen tillbringade jag och Aron hemma hos Leo och Carina. Dom bjöd på grillat! Gott som vanligt och Aron stortrivdes! han tyckte nog det var skönt att vara hemma!

På lördag var Linnéa, Björn, Aron och jag på Skårs Gård och käkade brunch! Det var mysigt och man blev mycket mätt!


Aron, Linnéa och Björn utanför Skårs gård!







Idag, söndag har jag och Aron varit och promenerat med hundarna i Thjolöholm. Det var ganska skönt väder och hundarna tyckte det var jätteroligt. Och min nya fina kamera var med. Jag tvingade Aron att posera framför kameran men det gör ju inget när korten blir så bra. Eller hur?


Sötnosar!


Bada måste man!


Aron

Nu har jag varit och lämnat av honom vid tåget och om några timmar är han tillbaka i Motala och lumpen en vecka till!

Brunch!

Kategori: Linnéa

Då har man vart å käkat brunch på Skårs Gård. Goooooooooott va det, men nu känns det som man inte vill äta mer på en vecka... hehe. Jag, mamma, Björn å Aron var det som var där. Aron åt nog den mest roligaste kombinationen. Äggröra, bröd med ost, kladdkaka å på allt ett stort lass grädde. Mums... lr not...


Fotograf: Mamma ;)

Roligt att brorsan e hemma, å jag fick nyss reda på att han kommer hem nästa torsdag oxå! Jiiiiiiipppppiiiieee! Mamma ska ju åka till Gränna nästa helg å vara dommare i hundtävling så då kan jag å brorsan ha en myshelg tillsammans! Aron har ju en egen blogg, aronilumpen.blogg.se Han har tagigt lite bilder i luumpen som ligger uppe på hans blogg, men jag frågade snällt om jag fick sno några å lägga upp. Så här får ni några:


min lilla bror... liten å liten. haha. Vilka muskler ;)


Soldat Corneliusson. Fint ska d va!


Logementet

Fredagsmys!

Kategori: Linnéa

Nu e d fredagsmys om det så e det sista jag gör! FREDAGSMYYYYYYYYYYYYYYYYYYYS! =)'

Imorgon ska Björn jobba en stund på morgonen sedan ska vi åka till KBA å äta brunch med mamma, Aron och kanske morfar å margaretha. Det ska bli kul!

Efter en hektisk vecka på jobbet så var fredagen relativt lugn. GÖTT! Gick hem 3 idag=) Fast kom inte hem mycket tidagre för det för vagnen bråkade som vanligt...

Jag å mamma va ute å gick i Kungsbackaskogen innan jobbet. D va så gött! Vi tog en "jättefin" Bild på oss själv! hahahahahaha. Vi såg ut som skräcködlor...
Jag älskar vädret på morgonen. Jag vill att det alltid ska vara så. Luften känns så fräsch å det är varken för varmt eller kallt, alldeles lagom...
Å nu när det börjar dra sig mot höst kan man ju köpa nya stövlar/Boots! Har saknat!!!
Hittade några fina som jag nog ska testa nån dag snart!


Gorgeous!

Tjohopp!

Kategori: Linnéa

Imorgon e d torsdag! Gött! Då kommer brorsan hem efter 3 veckor i lumpen. Ska bli kul att träffa honom!



Idag va Björn hos sin bror när jag kom hem från jobbet så jag överraskade honom med att göra pannkakor till middag! Det va så längesen. Mmmmmm Va gott det va! Å han blev jätte Glad! =)

Pratade med pappa i dag också... Nästa vecka ska vi båda gå å skaffa oss lämplighetsintyg för att skaffa körkort. Han för att köra lastbil, tror jag det var å jag måste ju bara ha körkort snart! VILL! Så d e bara att skriva in sig på körskolan!

Hej so long!

Svampplockning

Kategori: Lena

Här är några foton från vår svampplockardag!


Carina, Tequila, Bonita, Linnéa, Sexy och Meja som tuggar på en pinne!


Det tog en stund innan vi hittade dem..


Carina - som gillar rosa om nu någon hade missat det!

Tack för en härlig dag i skogen! Det får vi göra om snart!

What a day!

Kategori: Linnéa

Idag har jag, mamma och Carina varit i skogen med hundarna å plockat kantareller. D gick lite segt i början men vi hittade lite till sist. 2½ timme var vi ute å vi hade då gått 7487 steg enligt Carinas fina rosa stegräknare! =) Efter det åkte jag å mamma hem å lagade fläskkotlett med potatis, brunsås och till d stekte vi våra kantareller. MUMS! Sedan kollade vi på friidrotts-VM! Efter en stund blev vi sugna på å gå en sväng i Kungsbackaskogen. Underbart väder idag!

Klockan 21.30 tror jag d var, så e d final i 100m herrar. Måste vi se. Jag hejar på Usain Bolt! Till d ska vi käka äpplekaka som står å luktar ljuvligt i ugnen nu! 

Ha d så gott!

Godmorgon!

Kategori: Linnéa

Idag var jag och Björn uppe med tuppen. Tvättid 8-11. Sedan ska vi ut på stan. Ibland e det riktigt skönt att gå upp tidigt. Dagen blir så mycket längre.

Igår när jag gick till jobbet var det ju jättekallt. E sommaren slut nu... :(
Jag frös jättemycket. Ville ha på mig vinterjacka. Men till vintern blir det till att köpa en ny dun jacka. Min gamla e så sliten å dragkedjan e sönder. Vill ha en brun lr grön jacka tror jag.
Nån av dom här kanske:

Tycker att dessa e snygga. Får se vad det blir!

Nä nu måste jag springa ner till tvätten!

FREDAG!!!!!!!!!!!

Kategori: Linnéa

Fredag igen! Gött! Idag har jag och Robin slitit med å bygga jättejobbig datamöss!!! Blää men sen kom Karin å fråga om nån kunde tänka sig att bygga tangentbord. Å då va jag snabb att vara frivillig. Förlåt Robin men dom e så mycket roligare att göra! Sedan stack jag å Cebbe till Forsgården och åt lunch! Mmmmm Va gött! Grillad entrecot direkt från grillen! Rekomenderar er verkligen att gå dit nån lunch!!!

Detta ska bli en skön och lugn helg. Imorgon ska vi ut på stan å shoppa lite. Sen på söndag ska jag hem till mamma. Vi ska ut å plocka svamp! Det ska bli kul. Nästa vecka kommer att blir det tuff. Vi har huuuur mycket som helst att göra. Jag säger bara OVERTIME!!!

Ha en trevlig kväll!!

En fin video...

Kategori: Linnéa

Äntligen!

Kategori: Linnéa

Nu har vi äntligen fått ordning på min lilla datahörna så nu kan jag sitta hur mycket jag vill vid datan!!! Fast jag måste göra lite mysstämning i rummet också. Skaffa nåt som man kan att sitta i, nåt litet bord, nån lampa. matta, sätta upp tvn och lite annat på väggarna och skaffa gardiner. (Mamma snälla HJÄLP!! Hehe ) Sen kan jag nog trivas riktigt bra här! 

Mår mycket bättre idag. Ska till jobbet imorgon. Kollade nyss på bilderna från mormors kalas.
Den här är min favvobild. Hehe...



Have a nice!

Vatten och inget vatten!

Kategori: Lena

Jag har jobbat som vanligt idag. Det var lite svårt att komma upp imorse men till slut så.. Jag och mamma var på en gravstädarrunda igår kväll och det tog väl musten ur oss. Tack för hjälpen mamma, jag hade nog inte fått tummen ur om du inte varit med!
Efter jobbet idag skulle jag och Catharina åka en sväng till klubben och träna hundarna. Men först träffades vi och gick en sväng i Kungsbackaskogen. Vi gick i skogen så att hundarna kunde springa som de ville. De har roligt tillsammans. Meja är halt efter i fredags men hon har lika roligt ändå. 
När vi kom till bilen ringde Aron! Han hade skjutit med AK-4 (Tror jag.) hela dagen och han verkade mycket nöjd!
Skönt det!

Aron

Jag körde bil och pratade med Aron samtidigt. När vi lagt på lyssnade jag på radion och av en händelse tittade jag på instrumentepanelen. Jädrans!
TEMP stod det med röda bokstäver!! Det var bara att stanna direkt och hoppas på det bästa. Bilen hade inte börjat koka med det var inte långt borta. Kollade bak i bilen men insåg att hundvattnet inte skulle räcka. Dessutom droppade det oroväckande från kylet och jag befarade det värsta. Jag fick ringa Catharina. Hon är en snäll en så hon laddade en massa vattenflaskor och åkte till mej där jag stod mitt ute i obygden!

Catharina
Hon ringde sin snälla son Tim som kom och tittade efter läckor och trasigt kyl men det verkade faktiskt som att vi lyckades lösa problemet innan han kom. Vi lyckades fylla på minst 10 liter vatten i expansionskärlet! Och Tim lyckades hjälpa oss att öppna kylarlocket och ytterligare vatten fylldes på ochj sedan var bilen "practically new". Eller, den kokade inte mer!
Jag har nog som första människa nånsin fått kärringstopp på vatten!
Tusen tack Catharina och Tim! Ni e bäst!
Bosse åkte förbi oss när vi stod utanför bilen med huven uppe och regnet som öste ner! Han vinkade och såg ganska stressad ut. Hoppas man får nöjet att åka förbi honom en annan gång när han står vid vägkanten med punka och utan domkraft!!

SJUK!

Kategori: Linnéa

Idag är jag hemma från jobbet. Har haft så ont i magen hela natten så jag knappt sovit nåt. Somnade vid 9 imorse å vaknade nu. Mår lite bättre. Hoppas det går över snart!!!
 

Saknar! Loves U!

Regn - men dom sa ju sol..

Kategori: Lena

Dagen efter kalaset idag. Vi hade ett himla trevligt kalas här i min trädgård igår. Mamma - födelsedagsbarnet förstås och Ingers familj - alla barnen och Roy. Linnéa och Björn var här och vi saknade Aron lite.



Det var strålande väder hela dagen och vi käkade grillat och marängtårta. Ett riktigt mysigt kalas!
På kvällen ringde Aron och berättade att dom tränat på att ladda geväret (Tror jag det heter.) och att marschera. Han tyckte det var helt ok. Vad bra, då kan man slappna av!

Idag har mamma och jag varit ute på tur i skogen. Vi har plockat lite svamp och stekte det ihop med resterna av maten från gårdagen till en riktigt smarrig lunch!
Men fint väder var det ju inte idag som utlovat. regn som vanligt!

Kalas!

Kategori: Linnéa

Nu har vi äntligen kopplat in det nya nätverket så nu kan jag sitta vid datan igen!

Idag blir det kalas för mormor! Ska bli kul! Varmt e det också. Klart det fina vädret ska komma när man har börjat jobba igen...
Jaja nu ska jag hoppa in i duschen sen måste jag in till stan å köpa något fint till mormor!



See U later!

Fredag-lördag!

Kategori: Lena

Så var det vardag igen. Jag har jobbat denna veckan. Det var riktigt kul men det blir snabbt vardag igen. Nu känns det som om man inte haft någon semester. Konstigt.

Aron har åkt in i lumpen och man är nog en "curlingmorsa" - lite orolig för hur han har det. Han ringde häromdagen för att jag skulle hjälpa honom att sy på märken på sina kläder via telefon. Lite udda men jag hoppas att det hjälpte.



Idag skall vi ha kalas - min mamma fyller år! Vi skall ha kalas med grillning och tårta i trädgården! Grattis på födelsedagen, mamma!

Liten blev stor!

Kategori: Lena



Min lille Aron åkte till Motala imorse för att rycka in i lumpen. Tåget till Motala gick på morgonen från centralen i Göteborg.
Jag kan inte fatta att han blivit så stor! Det var inte längesedan han satt och sprattlade i badkaret :-) Både Linnéa och jag var lite hönsmammiga i morse och tyckte det var sorgligt att han åkte. Snyft!
Hoppas du får ett roligt år i lumpen, älsklingen!

Söndag...

Kategori: Linnéa

Söndag igen... jobba imon då.
Idag var jag och Björn på bio och såg Public Enemies. Den var bra. Helt klart sevärd!


 
Efter det så åkte jag hem till mamma och vi gick en sväng i Kungsbackaskogen. Sedan åkte vi till willys å köpte lite frallor och kladdkaka som vi fikade på när vi kom hem. Nu ska hjälpa brorsan å packa inför imorgon. Kommer att sakna honom... Sen blir det läggdags. Imorgon ska jag å mamma gå upp tidigt och gå en promenad i kungsbackaskogen innan jobbet. Hehe vi får la se hur d går...

Hej hopp!

Mums...

Kategori: Linnéa

Igår bjöd ju Aron på middag. Fläskfile med pepparsås och hasselbackspotatis blev det. Och till efterrätt serverades det rosa chokladmousse. Mums!!!
Här är receptet om ni vill prova!




Ingredienser

6 glas

4 dl Arla Köket vispgrädde
200 g vit choklad
4 äggulor
1–1 1/2 krm röd karamellfärg

Gör så här

Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk. Rör så att den smälter. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Blanda först i lite av grädden och sedan resten. Rör i karamellfärg. Häll upp i små glas. Låt moussen stå 2–3 timmar i kylen. Garnera med strössel eller mörk choklad i bitar.

Ett år!!!

Kategori: Linnéa

Idag är det ett år sedan jag och Björn förlovade oss! Gud va snabbt det går. Det ska vi fira idag med god mat och champagne!!!